Ο Πελετίδης δεν είναι για τα δόντια του Καραγεωργόπουλου – Δημόσια αυτο-γελοιοποίηση του εργατοπατέρα…

Ο Καραγεωργόπουλος νόμιζε πως βρήκε λαβράκι με τις “κατασχέσεις του δήμου” σε “μικροσυνταξιούχους” που αποδείχτηκαν επιχειρηματίες και μεγαλο-οφειλέτες, αλλά έφαγε τα μούτρα του κι ανασκεύασε…

Μετά το ρεσιτάλ του Καραγεωργόπουλου στο μονόπρακτο “θυσιάζομαι για τον έρωτά μου στην εργατική τάξη” στο συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ που δεν έγινε ποτέ, ο γνωστός εργατοπατέρας επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, με μια φαιδρή ανάρτηση κατά του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Ο Καραγεωργόπουλος νόμιζε πως βρήκε λαβράκι για τη δημοτική αρχή της Πάτρας, που τάχα βάζει στο στόχαστρο συνταξιούχους και κάνει κατασχέσεις εναντίον τους για μικρές οφειλές που έχουν. Κι έβαλε ένα αισχρό σκίτσο ενός “αριστερού σκιτσογράφου” που αναπαράγει τη βρωμιά.

Όμως, πριν καλά-καλά περάσει μια μέρα και “κρυώσει” η ανάρτηση, επανήλθε μόνος του, για να πει πως στο δικό του γνωστό -αγνώστων λοιπών στοιχείων- έγινε τελικά κατάσχεση από την Εφορία κι όχι από το Δήμο Πατρέων. Αλλά δεν κατέβασε την ανάρτηση, ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή “μην αφήνεις μια μικρή λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία”.

Στο ενδιάμεσο, ωστόσο, είχαν προλάβει να τσιμπήσουν κάποιοι δικοί του κολαούζοι, σπεύδοντας να αναπαράγουν το ψέμα τοπικής ιστοσελίδας για τους “μικρο-συνταξιούχους” που μπαίνουν στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής. Τελικά ο “μικροσυνταξιούχος” αποδείχτηκε πως ήταν επιχειρηματίας που χρωστούσε το ευτελές ποσό των 57 χιλιάδων ευρώ και δεν έχει δώσει ευρώ τσακιστό στο Δήμο…

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.

Σε ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ο Δήμος Πατρέων προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση σε συνταξιούχο για οφειλές στο Δήμο.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι ο συγκεκριμένος συνταξιούχος είναι γνωστός επιχειρηματίας που στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εστίασης, των μέσων ενημέρωσης στην πόλη μας και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε βαλκανικές χώρες.

Σήμερα οφείλει πάνω από 57.000 ευρώ στο Δήμο μας.

Με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, δεν έχει αποδώσει στο Δήμο Πατρέων τσακιστό ευρώ για την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων, και για το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων για τα δύο καταστήματα εστίασης που ήταν ιδιοκτήτης.

Ενώ κλήθηκε εγγράφως από το Δήμο για να τακτοποιήσει τις οφειλές του, ουδέποτε εμφανίστηκε, ούτε προέβη σε κάποια ενέργεια.

Υπενθυμίζουμε ότι 142 άτομα έχουν συνολικές οφειλές προς στο Δήμο 46 εκατομμύρια 235 χιλιάδες ευρώ. Για αυτή την κατηγορία των μεγαλοοφειλετών, πάνω από 50.000 ευρώ οφειλής, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να προχωρήσουν οι υπηρεσίες σε όλες τις νομικές διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Η Δημοτική Αρχή σε όλη τη θητεία της δεν έχει προχωρήσει σε καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε λαϊκές οικογένειες επαγγελματίες και εμπόρους. Αντίθετα πήρε μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματά τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε Απόφασή του την 3η Μάη του 2108, ζητούσε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν. Αυτή η πρόταση , την οποία υιοθέτησε και άλλοι Δήμοι όπως και η ΚΕΔΕ, κατατέθηκε στη Βουλή αλλά δεν ψηφίστηκε από κανένα κόμμα εκτός του ΚΚΕ.

Σαν Δημοτική Αρχή έχουμε επιλέξει μετερίζι. Είμαστε με την πλειοψηφία του πατραϊκού λαού που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας να πληρώσουν οι έχοντες που επί χρόνια είχαν ασυλία.

Είναι σαφές πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τα μεγάλα συμφέροντα βλέπουν την πιθανή επανεκλογή του νυν δημάρχου και αφρίζουν από το κακό τους. Κι είναι βέβαιο πως θα αυξήσουν τη λάσπη. Αλλά η ποιότητα των “επιχειρημάτων” και της επίθεσής του, το μόνο που δείχνει είναι τελικά το μέγεθος της απόγνωσής τους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: