Ο λαός της Κόκκινης Καισαριανής έστειλε μήνυμα νίκης: Είναι η ώρα η Καισαριανή ν’ αποκτήσει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή και κομμουνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Βούλιαξε από κόσμο η πλατεία Π. Μακρή της Καισαριανής, χτες, στη μεγαλειώδη συγκέντρωση – προάγγελο της αποφασιστικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της επανόδου της στη διοίκηση του δήμου και της εκτόξευσής της στην Περιφέρεια.

Βούλιαξε από κόσμο η πλατεία Π. Μακρή της Καισαριανής, χτες, στη μεγαλειώδη συγκέντρωση – προάγγελο της αποφασιστικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της επανόδου της στη διοίκηση του δήμου και της εκτόξευσής της στην Περιφέρεια. Ολες οι γενιές της πόλης έδωσαν βροντερό «παρών» στέλνοντας μήνυμα πως η Κόκκινη Καισαριανή των αγωνιστικών παραδόσεων, κάστρο και σύμβολο της αντίστασης, θα ξανασηκώσει ψηλά το λάβαρο του αγώνα και της ελπίδας και ο λαός θα είναι από καλύτερη θέση στις 9 Οκτώβρη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο Ηλίας Σταμέλος, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρής Χιώνης και Θέμης Γκιώνης, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Κεντρικό Τομέα. Ακόμη, η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του Κόμματος.

«Σε όλη την Αττική γαρύφαλλα παντού, πανίσχυρη να γίνει η πάλη του λαού» και «Θέλουμε δήμαρχο αγωνιστή, μήνυμα ελπίδας στέλνει η Καισαριανή», φώναζαν οι παρευρισκόμενοι.

Ακολούθησε συναυλία με τίτλο «Καισαριανή, το τραγούδι μας» σε μουσική επιμέλεια Γρηγόρη Βασίλα. Τραγούδησαν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Κανέλλος, Θοδωρής Μέρμηγκας, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ερση Φτούλη.

 

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε πολιτική συγκέντρωση για τις τοπικές εκλογές στην Καισαριανή

Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

Από εδώ, από την Καισαριανή των αγώνων και της ιστορικής μνήμης, από την κόκκινη Καισαριανή, απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής.

Είναι η ώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη, να αποτελέσει την έκπληξη αυτής της εκλογικής αναμέτρησης στην Αττική.

Είναι το επόμενο βήμα μετά την ανάδειξη του ΚΚΕ σε τρίτο κόμμα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και μάλιστα σε πολλούς δήμους με διψήφια ποσοστά, όπως εδώ στην Καισαριανή.

Και είναι η ώρα ο λαός της Καισαριανής να αποκτήσει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή και κομμουνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, που για να τη στερηθεί στις προηγούμενες εκλογές, έκαναν ό,τι μπορούσαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με την άθλια συμμαχία τους.

Αλλά αυτοί είναι! Θλιβερά συνεταιράκια! Αλλά κι εμείς αυτοί είμαστε! Για να ρίξουμε κόκκινο φως στη νύχτα!

Ναι! Είναι η ώρα να μπει η επόμενη ψηφίδα στο μεγάλο ψηφιδωτό των αγώνων και των κατακτήσεων του λαού της Καισαριανής! Με μπροστάρηδες πάντα τους κομμουνιστές δημάρχους. Τον Παναγιώτη Μακρή, τον Γιώργο Κατημερτζή και φυσικά τον Ηλία Σταμέλο.

Γιατί ο λαός της Καισαριανής έχει εμπειρία και ξέρει ότι μαζί, ενωμένοι στον αγώνα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά! Πάντα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων, για τα οποία δουλεύουν όλοι οι άλλοι, οι κυβερνήσεις και οι εκλεκτοί τους σε δήμους και περιφέρειες.

Φίλες και φίλοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει ότι τα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια που θα αναδειχθούν αυτή και την επόμενη Κυριακή, πρέπει να συμμερίζονται τις δικές της προτεραιότητες και στοχεύσεις.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι υποψήφιοί της, όπως κι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γυρνάνε στις γειτονιές και παριστάνουν τους δήθεν «αυτοδιοικητικούς» και τους δήθεν «ακομμάτιστους». Το έχουμε δει να παίζεται πολλές φορές στο παρελθόν αυτό το «κακό θέατρο». Ξέρουμε, φυσικά, ότι αν εκλεγούν αυτοί οι δήθεν, ο κ. Μητσοτάκης την Κυριακή θα βάψει τον χάρτη μπλε και θα πανηγυρίζει ότι η πολιτική του πήρε μια ακόμα έγκριση.

Αυτό που πρέπει να γίνει, λοιπόν, στις εκλογές τις Κυριακής είναι ακριβώς το αντίθετο:

Να πάθει η κυβέρνηση το πρώτο της μεγάλο στραπάτσο. Να λάβει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι σε αυτά που ετοιμάζει και που έχει ήδη αρχίσει να νομοθετεί, θα τα βρει σκούρα. Ότι ο λαός δεν της δίνει καμιά λευκή επιταγή. Ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα σε δύο δουλειές, επειδή ο ένας μισθός δεν φτάνει ούτε μέχρι τις 15 του μήνα. Ότι δεν θα δεχτούν να πληρώσουν την επιστροφή στα ματωμένα πλεονάσματα και τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, την ώρα που ακόμα πληρώνουν τις συνέπειες της προηγούμενης πολιτικής των τεράστιων πακέτων και των φθηνών δανείων στους επιχειρηματικούς ομίλους, που έφερε τον πληθωρισμό. Ότι μπροστά στις επόμενες καταστροφές στις οποίες έχουν αφήσει τον λαό μας εκτεθειμένο, μπροστά στις όποιες επικίνδυνες εξελίξεις που εγκυμονεί η εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μαζί με τα παζάρια στα ελληνοτουρκικά ακόμα και για κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ο λαός μας πρέπει και μπορεί να έχει στο πλάι του περισσότερα στηρίγματα για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Και τέτοια, αποτελούν οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που μπορούν, αυτή τη φορά, να είναι πολύ περισσότεροι.

Δεν μπορούμε, όμως, να μη σχολιάσουμε και ένα από τα μεγαλύτερα ευτράπελα των ημερών. Ακούμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη σε δήμους και περιφέρειες. Συμφωνούμε απόλυτα. Για να έχουμε, όμως, καλό ερώτημα: Στις περιφέρειες και τους δήμους όπου είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε και οι δύο ταυτόχρονα έχουν τον ίδιο εκλεκτό με τον Μητσοτάκη -και δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις- σε τι ακριβώς καλούν; Σε καταψήφιση των υποψηφίων τους; Έχει και η κοροϊδία τα όριά της.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα από τον τόπο που βρισκόμαστε σήμερα, από εδώ, από την Καισαριανή, θέλουμε να απευθυνθούμε σε όσους αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους έδωσαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές άλλη μία, τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είδατε πλέον, πώς αξιοποίησε κι αυτή την ευκαιρία που του δώσατε. Έβαλε μπροστά, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, για να ολοκληρώσει την μετεξέλιξή του σε ένα καθαρόαιμο αστικό -και γι’ αυτό αρχηγικό- πολιτικά εκφυλισμένο, κόμμα.

Αυτά εκφράζει και ο νέος του πρόεδρος, ο αγαπημένος όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης. Μαζί με μια ατζέντα και μια αισθητική που δεν διαφέρει πια ούτε στη «γαρνιτούρα» από εκείνη της ΝΔ.

Άλλωστε, το λένε και μόνοι τους πάνω-κάτω: «Πρέπει να γίνουμε εντελώς ίδιοι, για να τους κερδίσουμε»! Έτσι κι αλλιώς, τα προγράμματά τους από πριν ταυτίζονταν, όσο και αν αντιδρούσαν υποκριτικά, όταν τους το λέγαμε τότε.

Μήπως, τώρα, ήρθε η ώρα να πουν τα πράγματα με το όνομά τους; Μια ματιά σ’ αυτή εδώ την πόλη να ρίξει κανείς και οι απαντήσεις στα ερωτήματα έρχονται από μόνες τους.

Σήμερα όποιος νιώθει προοδευτικός, αριστερός και εδώ στην Καισαριανή, σίγουρα ξέρει, πως «αριστερά», σημαίνει οργάνωση και πραγματική συμμετοχή, συλλογική διεκδίκηση. Σημαίνει εναντίωση σε κάθε αδικία, πάλη ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σημαίνει πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από επεμβάσεις και πολέμους. Σημαίνει ιστορική μνήμη, ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη. Σε τελική ανάλυση, σημαίνει αγώνας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας.

Όταν ακούει «αριστερά», σκέφτεται τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη να αρνείται να πάρει άλλος σύντροφος τη θέση του, όπως του προτάθηκε από τους ναζί Γερμανούς δημίους του, και να στέκεται μαζί με τους υπόλοιπους στον τοίχο του Σκοπευτηρίου.

Όταν ακούει αριστερά, πρόοδο, δεν σκέφτεται τον μεσσιανισμό, την αυταρέσκεια, τον ναρκισσισμό, το να βλέπεις τα πάντα, μέχρι και τον ιερό τόπο της Μακρονήσου, σαν ντεκόρ για την αυτοπροβολή σου γυρίζοντας κακέκτυπο, φθηνό, χολυγουντιανό διαφημιστικό.

Κι όταν οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ακούν τον κ. Κασσελάκη να μιλά για το «ελληνικό όνειρο», σε απευθείας αντιγραφή του αμερικάνικου, για «ευκαιρίες ανέλιξης» και πάει λέγοντας, απλά οργίζονται! Γιατί δεν θέλουν μια κοινωνία-ζούγκλα, όπου ο ένας θα πατάει τον άλλον για να ανέβει από πάνω του. Θέλουν ο καθένας να ανεβαίνει πιο πάνω από τον εαυτό του και όλοι μαζί να προοδεύουμε, χωρίς να μένει κανείς και καμιά πίσω.

Ξέρουμε ότι πάρα πολλοί τα βλέπετε όλα αυτά και σας σηκώνεται η τρίχα! Πάρτε λοιπόν την απόφαση. Κόψτε πλέον κάθε δεσμό με αυτόν τον πολιτικά εκφυλισμένο χώρο και την όποια παραφυάδα του προκύψει στο μέλλον.

Ελάτε με το ΚΚΕ που σας απλώνει το χέρι, για να δώσουμε ενωμένοι τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και πρώτη τέτοια μάχη είναι, βέβαια, αυτή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.

Ελάτε να γίνει και η Καισαριανή με την εκλογή κομμουνιστή δημάρχου, του Ηλία Σταμέλου, ξανά σημείο αναφοράς, όπως έχει γίνει η Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στα δύο μόλις 24ωρα που απέμειναν, πάμε να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω, χωρίς να υπολογίζουμε κούραση. Έτσι όπως δώσαμε μέχρι τώρα τη μάχη και καταφέραμε, -όσο τουλάχιστον περνούσε από το χέρι μας- να σπάσουμε τη «βουβαμάρα» μέσα στην οποία ήθελαν τα άλλα κόμματα να πάει ο λαός στις κάλπες. Έτσι πάμε να φτάσουμε αυτές τις λίγες μέρες σε όσους δεν έχουμε ακόμα φτάσει.

Με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο και την περιφέρεια στο χέρι.

Και τη μέρα των εκλογών, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο. Για να μην χαθεί καμία ψήφος για τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Γιατί αυτές οι ψήφοι γυρίζουν στο πλευρό του λαού από την επόμενη μέρα. Για να χάσουν ακόμα περισσότερη δύναμη τα κόμματα του συστήματος και οι υποψήφιοί τους. Για να έχουμε περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους, περισσότερους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο στις 15 Οκτώβρη.

Ελάτε να τα καταφέρουμε και στην Καισαριανή με την εκλογή δημάρχου, του Ηλία Σταμέλου. Ελάτε να εκτοξεύσουμε τα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στην περιφέρεια Αττικής με τον Γιάννη Πρωτούλη.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ

Πάρτε την απόφαση που δεν θα μετανιώσετε με το χέρι στην καρδιά

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όλη την Αττική», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης στην ομιλία του και συμπλήρωσε «να ανθίσουν τα κόκκινα γαρύφαλλα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και να μοσχοβολήσουν οι γειτονιές με τη δύναμη της αμφισβήτησης στην εγκληματική πολιτική του κέρδους, δυναμώνοντας τον μόνο δρόμο που αξίζει να τον περπατήσουμε ακόμα πιο πολλοί, για να ζήσει ο λαός όπως του αξίζει».
Δείτε στο βίντεο τον χαιρετισμό του Γιάννη Πρωτούλη:

Σχολίασε την εκπληκτική αφωνία «των κατά τα άλλα λαλίστατων, υποψήφιων περιφερειαρχών στην Αττική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ» μπροστά στον νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, «άγριας λιτότητας, άγριων περικοπών για τις λαϊκές ανάγκες και άγριας φοροληστείας».

Θύμισε το τι συμβαίνει και στην Περιφέρεια Αττικής, όπου δίνονται περίπου 102 εκατ. από τον κρατικό υπολογισμό και τα 75 εκατ. πάνε στη μισθοδοσία των ήδη αποψιλωμένων υπηρεσιών.

Υπογράμμισε πως «ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι αυτά που απομένουν, δηλαδή 27 εκατ. ευρώ για 4 εκατομμύρια κατοίκους, δεν φτάνουν ούτε για ζήτω…» και αντιπαρέβαλε πως ωστόσο «μια χαρά φτάνουν τα πακέτα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης που περιμένουν πώς και πώς να ξεκοκαλίσουν οι μέτοχοι των μεγάλων εταιρειών και οι εργολάβοι».

Δεν τους καίγεται καρφί παρά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

«Για το “θα λασπώσουμε, θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε” που ακούσαμε από τα χείλη του Μητσοτάκη προχτές από τον γειτονικό Βύρωνα, μαζί με τον εκλεκτό του Μαξίμου Χαρδαλιά, σημαίνει σε απλή μετάφρασή μας ότι κλείνουμε από τώρα ραντεβού με τις επόμενες καταστροφές, με τα επόμενα εγκλήματα από την πολιτική τους», σημείωσε και εξήγησε: «Γιατί ο στόχος τους είναι η ανάπτυξη των κερδών, η άνοδος στην επενδυτική βαθμίδα, οι δημοσιονομικοί στόχοι, η “πράσινη ανάπτυξη”, τα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεν τους καίγεται καρφί αν θα έχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες σε Περιφέρειες και δήμους, που θα διασφαλίζουν όλες τις υποδομές για την ασφάλεια και την ανάπτυξη του λαού και των παιδιών του. Αυτό αποδείχθηκε μπροστά στα μάτια όλων μας το καλοκαίρι που πέρασε. Δεν υπάρχει κανείς που να μην το βλέπει».

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους κατοίκους της Καισαριανής, μιας περιοχής που ήδη έχει μπει στο μάτι των «πράσινων επενδυτών», επειδή περιβάλλεται από τον τελευταίο πνεύμονα δάσους που έχει απομείνει στην Αττική, τόνισε:

«Το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΠΣΚΑ) που εγκρίθηκε είναι κάλεσμα προς τους περίφημους επενδυτές να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Ποιος θα πληρώσει αυτό το σχέδιο;

Ο λαός της Αττικής, είτε σαν εργαζόμενος που θα δουλέψει γι’ αυτές τις επενδύσεις, είτε σαν φορολογούμενος, είτε σαν χρήστης.

Οι όροι της “πράσινης μετάβασης” είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση γης, υδάτων, δασών και υγείας.

Και προϋπόθεση των “πράσινων επενδύσεων” είναι η επιδείνωση και επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, διαχείριση αποβλήτων με καύση σύμμεικτων απορριμμάτων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Περιέχει έργα και δράσεις που ούτε προστατεύουν το περιβάλλον, ούτε εξασφαλίζουν φθηνή Ενέργεια για τον λαό, ούτε προσανατολίζουν τα χρήματα στην πραγματική πολιτική προστασία από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς, ούτε δημιουργούν ελεύθερους χώρους με δωρεάν πρόσβαση του λαού, ούτε εξασφαλίζουν ποιοτική κατοικία ή άλλες υποδομές αναγκαίες για την υγεία του λαού.

Βάζουμε ανοικτά το ζήτημα στον λαό της Αττικής, στους εργαζόμενους, ότι χρειάζεται η ανατροπή αυτής της κατάστασης, γιατί δυστυχώς αυτή η πολιτική όσο συνεχίζει και διαιωνίζεται, θα αφήνει πίσω της μόνο θύματα και τίποτα παραπάνω».

Επιλογή που ταιριάζει στα συμφέροντα των πολλών

«Στις 8 και στις 15 Οκτώβρη υπάρχουν δύο επιλογές», επισήμανε ο Γ. Πρωτούλης, «η μία που εκφράζει η κυβέρνηση με τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα και η άλλη που εκφράζουν οι ανάγκες του λαού! Αυτή εκφράζει και το κόκκινο γαρύφαλλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”».

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε:

«Επιλέγουμε και μπορούμε να χαράξουμε μια άλλη πορεία από αυτή που ζούμε καθημερινά.

Μία πορεία με εκλεγμένους μαχητές, αγωνιστές στο πλάι του λαού, όπως πρέπει να είναι.

Που θα μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να διεκδικήσουν έργα, για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε πόλεις σύγχρονες και ασφαλείς με ελεύθερους χώρους και υποδομές.

Που θα βρεθούν μαζί με τους εργαζόμενους στον αγώνα για 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο, για ασφαλείς χώρους δουλειάς, για να καταργηθεί στην πράξη η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης που μας γυρνά δεκαετίες πίσω.

Που δεν θα αφήσουν κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Που θα είναι μαζί με τη νεολαία στον αγώνα της για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για δημόσια και δωρεάν πανεπιστήμια.

Εμείς είμαστε με όλους και όλες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής ενός συστήματος που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, με όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα και βγαίνουν στον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους, μαζί τους και όλες τις φορές που θα κατακλύζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα δίκαια αιτήματά τους.

Γι’ αυτά παλεύουμε καθημερινά!

Γι’ αυτά ψηφίζουμε την Κυριακή!

Κάντε το βήμα και τολμήστε!

Κάντε την επιλογή που ταιριάζει στα συμφέροντα των πολλών!

Πάρτε την απόφαση που δεν θα μετανιώσετε, με το χέρι στην καρδιά!

Με το κόκκινο γαρύφαλλο παντού, σε όλες τις κάλπες!».

 

ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ
Να επιστρέψει το χαμόγελο στην πόλη

Δείτε στο βίντεο την ομιλία του Ηλία Σταμέλου:

«Σήμερα εδώ, στην πλατεία που φέρει το όνομα του ιστορικού κομμουνιστή δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, ο λαός της Καισαριανής στέλνει μήνυμα νίκης! Οτι στην Καισαριανή θα επιστρέψει το χαμόγελο, αυτό το χαμόγελο που γεννιέται όταν ξέρεις ότι στα καθημερινά βάσανα και αγωνίες σου έχεις ένα στήριγμα, ότι στους καθημερινούς σου αγώνες έχεις έναν συμπαραστάτη! Και τέτοια θα είναι η δημοτική αρχή της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που θα αναδείξει ξανά με την ψήφο του ο λαός της πόλης μας!», τόνισε από την πλευρά του ο Ηλ. Σταμέλος στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου, τα νέα παιδιά που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν, όσους ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει αλλά το σκέφτονται, να φτάσουν στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του αγώνα, της ελπίδας και της προοπτικής.

Ξέρουμε και να παλεύουμε και να νικάμε με πράξεις και όχι με λόγια

«Στην Καισαριανή έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και να παλεύουμε και να νικάμε. Με πράξεις και όχι με λόγια. Μαζί με τον λαό στους αγώνες, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω!», υπογράμμισε και εξήγησε ότι «η συνάντηση του λαού της πόλης μας, των συλλογικών του φορέων, των εργαζομένων του δήμου με τη διοίκηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην προηγούμενη θητεία της έδωσε αποτελέσματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες σε οπισθοχώρηση από αρχικές επιλογές.

Μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, στον αγώνα για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, εξασφαλίσαμε, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, τη χρηματοδότηση για εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολικά κτίρια της πόλης.

Μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου, στις διεκδικήσεις τους για δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και προσλήψεις, σπάσαμε στους δρόμους, το 2017, την πολιτική της απαγόρευσης προσλήψεων που κρατεί στην ουσία έως σήμερα.

Μαζί με τον λαό της πόλης ολοκληρώσαμε τον αγώνα που έδιωξε οριστικά τη Σκοπευτική Εταιρεία από τον ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίηση του συνόλου του πάρκου για την ανάδειξη της ιστορίας και τις ανάγκες των κατοίκων σε αθλητισμό, πολιτισμό και αναψυχή.

Κόντρα στις επιδιώξεις και τους στόχους της αντιλαϊκής πολιτικής, στην Καισαριανή στα χρόνια της διοίκησης της “Λαϊκής Συσπείρωσης”:

— Η λαϊκή οικογένεια δεν φορτώθηκε άλλα βάρη. Αντιθέτως, μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη.

— Διαμορφώθηκαν δομές που έδιναν δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.

— Εξασφαλίστηκε η πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις, σε σύγχρονες κτιριακές υποδομές.

— Απαλλάχθηκε ο δήμος Καισαριανής από τα χρέη του παρελθόντος, που έβαζαν εμπόδιο σε κάθε θετική προσπάθεια, χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη του λαού της πόλης.

Και από τη θέση της αντιπολίτευσης, τα 4 τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, βάλαμε στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών».

Οχι άλλη μια χαμένη θητεία για την Καισαριανή

Επισήμανε ότι είναι στο χέρι του λαού με την επιλογή του στην κάλπη της Κυριακής να μην επιτρέψει άλλη μια χαμένη θητεία για την Καισαριανή, «να μην προσθέσει άλλον έναν αντίπαλο, άλλον έναν εχθρό στους τόσους που ήδη έχει.

Εναν τέτοιο εχθρό βρήκε απέναντί του, τα 4 χρόνια που πέρασαν στη διοίκηση Βοσκόπουλου.

Η σημερινή δημοτική αρχή εκλέχτηκε στηριζόμενη στις ηγεσίες των κομμάτων της αντιλαϊκής πολιτικής και σε τοπικά συμφέροντα που έχουν εδώ και χρόνια κάτσει στον σβέρκο του λαού της πόλης. Αυτήν την ενότητα κομπάζει ότι μπόρεσε και εξέφρασε ο κ. Βοσκόπουλος.

Ξεπλήρωσε αυτό το “χρέος” ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τους στόχους και τις αξιώσεις αυτών».

Ενώ για την «Ενωμένη Καισαριανή», όπως αυτοαποκλήθηκε το σχήμα που στήθηκε προεκλογικά από τις ηγεσίες των παρατάξεων «Καισαριανή Τώρα», «Συνεργασία Πολιτών» (ΣΥΡΙΖΑ) και την παράταξη – «φάντασμα» του πρώην δημάρχου Καμπάκα σχολίασε ότι «αποτελείται από τις ίδιες δυνάμεις που μηχανεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές, άλλοτε φανερά και άλλοτε υπόγεια, κάθε μέσο για να μην ανανεωθεί η θητεία της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Στήθηκε πάνω σε μια συμφωνία κορυφών και με δεδομένη την πολιτική τους σύγκλιση στη συνέχιση αυτής της καταστροφικής για τον λαό πορείας.

Σφραγίστηκε με το αναμενόμενο μοίρασμα καρεκλών και θέσεων, με νέες δεσμεύσεις σε συμφέροντα, στην πλάτη του λαού που μόνο απέχθεια μπορεί να δημιουργήσει σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο».

Να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ηλ. Σταμέλος  τόνισε ότι μένουν λίγες μέρες αλλά «άπειρα επιχειρήματα για να φτάσει ο λαός της πόλης μας στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” (…)

Για να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. Να αφήσουμε πίσω τον δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε όλους τους Καισαριανιώτες να κάνουν το βήμα από την πρώτη Κυριακή για να βγει το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” τόσο ενισχυμένο που να μην αφήνει περιθώρια για να αλλοιωθεί με “μαγειρέματα” η θέληση του λαού της πόλης μας.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!».

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: