O Γιάννης Αντετοκούμπο στην πορεία για το Τζορτζ Φλόιντ στο Μιλγουόκι – Μίλησε και μοίρασε νερά στους διαδηλωτές (VIDEO)

Αν η δήλωση του Γιάννη Αντετοκούμπο πριν λίγες μέρες σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ φάνηκε σε αρκετούς συμβατική και ανώδυνη, ο ίδιος φρόντισε να αποδείξει ότι εννοεί έμπρακτα τη στήριξή του στην πάλη κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Κάποιες φορές τα λόγια δεν έχουν σημασία τόση όση έχουν οι πράξεις. Αν η δήλωση του Γιάννη Αντετοκούμπο πριν λίγες μέρες σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ φάνηκε σε αρκετούς συμβατική και ανώδυνη, ο ίδιος φρόντισε να αποδείξει ότι εννοεί έμπρακτα τη στήριξή του στην πάλη κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, χωρίς να δρέπει ή να διεκδικεί δάφνες ριζοσπαστισμού.

Ο Γιάννης, μαζί με τον αδερφό το Θανάση και τους συμπαίκτες του από τους Μπακς, Στέρλινγκ Μπράουν, Ντόντε ντι Βιτσέντζο, Μπρουκ Λόπες και Φρανκ Μέισον ΙΙ, βρέθηκαν στη διαδήλωση του Σαββάτου στο Μιλγουόκι, φορώντας μπλουζάκι “I can’t breathe”. O Γιάννης Αντετοκούμπο μάλιστα μίλησε στους διαδηλωτές μέσω ντουντούκας, όπου σημείωσε μεταξύ άλλων πως:

“Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Αυτό κάνουμε σήμερα. Γι’αυτό θα περπατήσω μαζί σας. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ στο Μιλγουόκι και να μη φοβάται να περπατήσει στο δρόμο. Δε θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά του”. Πρόσθεσε επίσης πως “δεν είμαστε εδώ για δημοσιότητα, θέλουμε όλοι να δείτε πως είμαστε εδώ”, εισπράττοντας τις επιδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.

Στη συνέχεια, μαζί με τους συμπαίκτες του μοίρασαν νερά στους διαδηλωτές:

Ένας από τους συμπαίκτες του Γιάννη, ο Στέρλινγκ Μπράουν, έχει και προσωπικούς λόγους να βρίσκεται στην πορεία καθώς το 2018 είχε περικυκλωθεί από αστυνόμους στο Μιλγουόκι λόγω παράνομου παρκαρίσματος. Τον έριξαν στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν με τέιζερ πριν τον συλλάβουν. Ο Μπράουν αντέδρασε και έκτοτε κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έχουν απολυθεί ή βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ ο παίκτης έχει αρνηθεί τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 400000 δολαρίων που του πρόσφερε ο δήμος του Μιλγουόκι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: