“Ο φασισμός και οι κουστουμαρισμένοι προπαγανδιστές του δεν θα περάσουν” – Η ΕΛΜΕ Πειραιά απαντά στη στοχοποίηση εκπαιδευτικών από το Θάνο Τζήμερο

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος ακροδεξιός έβγαλε στα μανταλάκια δυο καθηγήτριες επειδή “τόλμησαν” να προβάλλουν στους μαθητές τους ταινία μικρού μήκους για τον εκτελεσμένο αγωνιστή της ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη.

“Ξαναχτύπησε” το γνωστό φασιστοειδές του διαδικτύου, αυτή τη φορά στοχοποιώντας δυο εκπαιδευτικούς του 8ου Γυμνασίου Πειραιά,επειδή – άκουσον άκουσον – διέφθειραν τις ψυχές της μαθητιώσας νεολαίας, προβάλλοντας ταινία μικρού μήκους για τη ζωή και την εκτέλεση του κομμουνιστή Νίκου Νικηφορίδη στη Θεσσαλονίκη το 1951. Υπενθυμίζουμε ότι το μόνο έγκλημα του Νικηφορίδη ήταν πως συνέλεγε υπογραφές για την “Έκκληση της Στοκχόλμης”. Ο Θάνος Τζήμερος δε δίστασε να βγάλει τα ονόματα και τις φωτογραφίες (!) των καθηγητριών στα ΜΚΔ, καλώντας παράλληλα πρακτικά σε διώξεις εις βάρος τους. Στις νέες προκλήσεις του προέδρου κατά φαντασίαν κόμματος απάντησε η ΕΛΜΕ Πειραιά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως: “Η ενόχληση του Τζήμερου και του κάθε Τζήμερου αποτελεί τίτλο τιμής για τους εκπαιδευτικούς”.

«Γνωστός διώκτης των δημοσίων υπαλλήλων, φανατικός αντικομμουνιστής και ντροπαλός θαυμαστής της Χρυσής Αυγής (“Μπράβο στη Χρυσή Αυγή” έγραψε στο twitter με αφορμή ένα επεισόδιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής) στοχοποίησε με χυδαίο τρόπο, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, συναδέλφισσες Γυμνασίου του Πειραιά, επειδή επιμελήθηκαν ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος κινηματογράφου, η οποία βασίστηκε στην προσωπική ιστορία και εκτέλεση του αγωνιστή της ειρήνης και κομμουνιστή Νίκου Νικηφορίδη στις φυλακές του Γεντί Κουλέ το 1951, ενώ ήταν 23 χρονών.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Νικηφορίδης:

  • Συμμετείχε ενεργά από μικρό παιδί στην αντίσταση ως στέλεχος της ΕΠΟΝ.
  • Εξορίστηκε στην Ικαρία και στο κολαστήριο της Μακρονήσου, όπου βασανίστηκε άγρια.
  • Όταν απελευθερώθηκε πήρε ενεργό μέρος στην υποστήριξη της “έκκλησης της Στοκχόλμης”, που καλούσε σε απαγόρευση των όπλων ατομικής ενέργειας.
  • Καταδικάστηκε σε θάνατο με ενοχοποιητικό στοιχείο ένα ραδιόφωνο!
  • Οι τελευταίες του λέξεις πριν την εκτέλεσή του ήταν: “Ζήτω η ειρήνη! Ζήτω η πανανθρώπινη λευτεριά!“.

Θυμίζουμε ακόμα ότι:

  • Βασανιστής του ήταν ο μετέπειτα δικτάτορας Δημ. Ιωαννίδης, αρχιμάστορας της τραγωδίας στην Κύπρο το 1974.
  • Στην τεράστια εκστρατεία που έγινε παγκόσμια για να αποτραπεί η εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, συμμετείχαν ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, ο Μπέρτραντ Ράσελ, το ζεύγος Κιουρί και πολλοί άλλοι.

Από τη μία, λοιπόν, οι Αϊνστάιν, Ράσελ, Κιουρί και από την άλλη οι Ιωαννίδης, Φρειδερίκη και… Τζήμερος.

Η πρωτοβουλία των συναδελφισσών ενόχλησε σφόδρα, λοιπόν, τον διαβόητο Θ. Τζήμερο. Τον ενόχλησε επίσης το γεγονός ότι, όπως λέει, “η ταινία αισθητικά είναι άρτια“. Και δεν δίστασε να καλέσει εμμέσως σε διώξεις των συναδελφισσών, καθώς προσκαλεί την κυβέρνηση να την απασχολήσει “τι φίδια τρέφει στον κόρφο της η Παιδεία“, ως επίδοξος αξιολογητής των απόψεων των εκπαιδευτικών. Δεν δίστασε, ακόμα, να αναφέρει τα ονόματα των συναδελφισσών αλλά και να ανεβάσει φωτογραφίες τους. Δεν μας προξενεί όμως εντύπωση. Οι πρακτικές αυτές, πάνε χέρι-χέρι με τα “ιδανικά” που υπερασπίζεται φανατικά ο συγκεκριμένος. Δεν είναι τυχαίος ο οχετός σχολίων διάφορων χρυσαυγιτών “με πολιτικά”, κάτω από την ανάρτησή του.

Ζούμε σε συνθήκες τεράστιας κλίμακας επίθεσης του συστήματος σε στοιχειώδη δικαιώματα του λαού στη δουλειά, στις σπουδές, στις ελευθερίες και στην ειρήνη. Σε αυτές τις συνθήκες, τα κέντρα εξουσίας και οι κολαούζοι προπαγανδιστές τους δεν αρκούνται στο ξαναγράψιμο και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας. Θέλουν και να βγάλουν από τη μέση οποιαδήποτε φωνή θέλει να θυμίζει την αλήθεια, οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται. Στο δρόμο, στο σχολείο, στα βιβλία, στο διαδίκτυο. Με την έννοια αυτή, η τεράστια επίθεση που γίνεται στην ιστορική αλήθεια από όλους τους συστημικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς δεν αφορά μόνο το παρελθόν των λαϊκών αγώνων. Αλλά και το παρόν και το μέλλον τους.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Ο φασισμός και οι κουστουμαρισμένοι προπαγανδιστές του δεν θα περάσουν.

Η ενόχληση του Τζήμερου και του κάθε Τζήμερου αποτελεί τίτλο τιμής για τους εκπαιδευτικούς.

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς – Κάτω τα χέρια από την ιστορία των αγώνων των λαών».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: