“Ο αυταρχισμός έχει κόψει καπίστρι” – Ο Θανάσης Παφίλης για το νέο ποινικό κώδικα και το όργιο καταστολής (VIDEO)

“To ξύλο έχει δύο άκρες. Αυτή η δράση θα φέρει αντίδραση, ο κόσμος δε θα υποταχθεί”.

Την πραγματική στόχευση του νέου ποινικού κώδικα ανέδειξε στην παρέμβασή του στη βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, που δεν είναι άλλη από την καταστολή λαϊκών αγώνων, σε μια περίοδο που φαίνεται πως αναπτύσσονται, σε επίπεδο φοιτητικού και εργατικού κινήματος. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αν τηρούνταν κατά γράμμα ο νόμος, το σύνθημα “Έξω οι βάσεις του θανάτου” θα έβαζε όσους το φωνάζουν στη φυλακή, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό παρεμπόδισης μελών της ΚΝΕ να μοιράσουν προκηρύξεις έξω από την ΑΣΟΕΕ, αναρωτήθηκε “δικτατορία έχουμε”, ζητώντας ρητορικά να του δείξουν ποιος νόμος απαγορεύει τις προκηρύξεις έξω από τα πανεπιστήμια.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση στην κατά περίπτωση ελάφρυνση ή αυστηροποίηση ποινών για το κοινό έγκλημα, υπογράμμισε ωστόσο ότι αυξάνονται οι ποινές για αδικήματα που αξιοποιήθηκαν διαχρονικά για ποινικοποίηση λαϊκών κινητοποιήσεων. Στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ “που έχει βγει σαν το γάτο στα κεραμίδια”, ενώ εν πολλοίς η ΝΔ διατηρεί και επαυξάνει το δικό του πλαίσιο.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση φοβάται το οργανωμένο λαϊκό κίνημα κι όχι διάφορες ομάδες που εξυπηρετούν το σύστημα. Χαρακτήρισε τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή της ποινικής διαπραγματεύσεις ως “παζάρι” που θα θίγει όσους δεν έχουν λεφτά, ενώ οι υπόλοιποι, ιδιαίτερα σε οικονομικά εγκλήματα θα γλιτώνουν στη λογική “με τον παρά μου…”

Τέλος, αναφερόμενος στο κρεσέντο βίας των ημερών, σημείωσε γλαφυρά πως “ο αυταρχισμός έχει κόψει καπίστρι”, προειδοποιώντας πως “το ξύλο έχει δύο άκρες. Αυτή η δράση θα φέρει αντίδραση, ο κόσμος δε θα υποταχθεί”, ενώ προειδοποίησε πως “δε μασάμε” από το δόγμα νόμος και τάξη, που, όπως ανέφερε νωρίτερα “πάει σύννεφο” μετά την αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος και των εργατικών αγώνων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: