«Ντρέπομαι που στην Κω του 2023 η ζωή κι ο θάνατος είναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά απ’ τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία…»

Στην Κω της τουριστικής ανάπτυξης με τα φουλαρισμένα 5άστερα και 4άστερα ξενοδοχεία, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της σήμερα πάνω σε μια καρότσα φορτηγού την ώρα που την μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Κω, γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό!

Οργή και θλίψη στην Κω…

Πάνω σε καρότσα αγροτικού πέθανε μια γυναίκα καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο στο νησί!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kosnews24.gr, μια γυναίκα μεταφέρθηκε με αγροτικό στο νοσοκομείο καθώς «το ασθενοφόρο και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ βρίσκονταν σε άλλο περιστατικό».

Γράφει πως «με καρότσα φορτηγού και τη βοήθεια της Αστυνομίας για να ανοίγει τοn δρόμο, μεταφέρθηκε χθες Κυριακή 4 Ιουνίου συμπολίτισσά μας στο Νοσοκομείο της Κω, καθώς λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας έχρηζε άμεσης ιατρικής βοήθειας».

Αναφέρει ακόμα πως ένας ορθοδοντικός «μάταια προσπάθησε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στη συμπολίτισσά μας, με τον ίδιο μεταξύ άλλων να αναφέρει ότι σε κανέναν δεν αξίζει να πεθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού».

Σε ανάρτησή του ο ορθοδοντικός Γιάννης Μαυρόστομος έγραψε ότι «σήμερα έφυγε μια ψυχή μέσα απ’ τα χέρια μου, πάνω σε μια καρότσα φορτηγού» και πως «σε κανέναν δεν αξίζει να πεθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού. Ντρέπομαι που δεν μπόρεσα να την κρατήσω στη ζωή. Ντρέπομαι που στην Κω του 2023 η ζωή κι ο θάνατος είναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά απ’ τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία…».

«Η ενίσχυση του αγώνα για θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, τη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και την απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο είναι η απάντηση στην οργή και στον αποτροπιασμό της τραγικής είδησης που κατακλύζει τις σκέψεις μας», τονίζει σε δήλωσή της, για τον θάνατο της άτυχης γυναίκας σε καρότσα φορτηγού, η Κική Μακρή, υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων του ΚΚΕ.

Επισημαίνει επίσης ότι «με τον πιο τραγικό τρόπο ξαναμπαίνει το ερώτημα “Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους”».

Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής:

«Κι όμως…

Στην Ιπποκρατική Κω το 2023, της τουριστικής ανάπτυξης με τα φουλαρισμένα 5άστερα και 4άστερα ξενοδοχεία, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της σήμερα πάνω σε μια καρότσα φορτηγού την ώρα που την μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Κω, γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό!

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας

Είναι πρόσφατες οι κινητοποιήσεις υγειονομικών, εργαζομένων, κατοίκων του νησιού που κατήγγειλαν και προειδοποιούσαν για την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Για την επίσης επικίνδυνη, όπως αποδεικνύεται, υποστελέχωση στο ΕΚΑΒ της Κω.

Κυβερνήσεις αυτοδύναμες ή συνεργασίας όλων των αποχρώσεων και ποσοστών συνεχίζουν να βάζουν μπροστά τα κέρδη, τις “επενδυντκές βαθμίδες” και τους στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όμως καταρρέουν οι ζωές των λαϊκών ανθρώπων.

Με τον πιο τραγικό τρόπο ξαναμπαίνει το ερώτημα.

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους.

Η ενίσχυση του αγώνα για θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, τη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και την απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο είναι η απάντηση στην οργή και στον αποτροπιασμό της τραγικής είδησης που κατακλύζει τις σκέψεις μας».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: