«Να προσέχετε τους κομμουνιστές, γιατί είναι τρομοκράτες και θα προσπαθήσουν να σας στρατολογήσουν…»

Η αντικομμουνιστική υστερία στα «σεμινάρια ασφαλείας» που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα σε αερομεταφορές και ακτοπλοΐα δεν είναι καθόλου τυχαίο φαινόμενο…

Νέο κρούσμα μέσα σε λιγότερες από 15 μέρες έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η αντικομμουνιστική υστερία στα «σεμινάρια ασφαλείας» που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα σε αερομεταφορές και ακτοπλοΐα δεν είναι καθόλου τυχαίο φαινόμενο.

Μετά το «αντιτρομοκρατικό σεμινάριο» στους ναυτεργάτες του «Superfast 1», όπου ο υπεύθυνος «εκπαιδευτής», απαντώντας σε ερώτηση εργαζόμενης, δήλωσε με θράσος ότι το ΚΚΕ είναι «τρομοκρατική οργάνωση», έρχεται μια δεύτερη καταγγελία να επιβεβαιώσει ότι με την ανοχή του κράτους η μεγαλοεργοδοσία βαφτίζει «τρομοκράτες» τους κομμουνιστές και «τρομοκρατική» τη δράση τους για την οργάνωση των εργαζομένων, τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους.

Το νέο κρούσμα καταγράφηκε στις αερομεταφορές, όπου σε αντίστοιχο σεμινάριο, στέλεχος της «Swissport» (υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης) συνέστησε στους εργαζόμενους «να προσέχετε τους κομμουνιστές, γιατί είναι τρομοκράτες και θα προσπαθήσουν να σας στρατολογήσουν»!

Προσοχή στον …ριζοσπαστισμό!

Η σύσταση έγινε μάλιστα με αφορμή την ανάλυση του κινδύνου της ριζοσπαστικοποίησης, με βάση το σχετικό κεφάλαιο που έχει προστεθεί το τελευταίο διάστημα στα εγχειρίδια των «εκπαιδευτών» οι οποίοι αναλαμβάνουν τα σεμινάρια για την ασφάλεια στις αερομεταφορές (Security).

Οπως αναφέρεται στο σχετικό κεφάλαιο του «εκπαιδευτικού υλικού», «η ριζοσπαστικοποίηση είναι όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη διαδικασία κατά την οποία ένα άτομο εμπνέεται ή αρχίζει να υποστηρίζει ομάδες ή ιδεολογίες με εξτρεμιστικές πεποιθήσεις. Εκείνοι που ριζοσπαστικοποιούνται συχνά καταλήγουν να παρασυρθούν ή και να συμμετάσχουν, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, σε τρομοκρατικές πράξεις».

Και για να μη μένουν ερωτήματα, το εγχειρίδιο συνεχίζει: «Η ριζοσπαστικοποίηση (…) συχνά ξεκινά με άτομα που είναι απογοητευμένα από τη ζωή τους, την κοινωνία ή την εσωτερική και εξωτερική πολιτική των κυβερνήσεών τους».

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ, «κατά την ΕΕ και τις αεροπορικές εταιρίες ταυτίζεται με τρομοκράτη όποιος και όποια τολμά να αμφισβητεί τις κυβερνήσεις, και αγωνίζεται ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν καταδικάσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο να ζουν με χαμηλούς μισθούς και με συμβάσεις ομηρίας. Η ΕΕ, που συμμετέχει στους πολέμους με το ΝΑΤΟ, ξεριζώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους από τις χώρες τους και σκοτώνοντας πάνω από 15.000 παιδιά στην Παλαιστίνη και αλλού, κατηγορεί ως εν δυνάμει τρομοκράτη όποιον και όποια αγωνίζεται ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Προϋπηρεσία στην καταστολή και τον αντικομμουνισμό

Θυμίζουμε ότι σε αντίστοιχο σεμινάριο στην ακτοπλοΐα, που διοργανώθηκε στις 19 Μάρτη από τη ναυτιλιακή εταιρεία «Attica Group» στο πλοίο «Superfast 1», ο παραδίδων το σεμινάριο «Wilfred Cooperberg» της εταιρείας «JK Security», αναφερόμενος σε «οργανώσεις τρομοκρατών και αποσταθεροποίησης», συμπεριέλαβε σε αυτές και τους κομμουνιστές!

Σε αντίδραση μέλους του πληρώματος για τα λεγόμενά του, ο «εκπαιδευτής» ρωτούσε προκλητικά και με ασφαλίτικο ύφος «εσύ είσαι κομμουνίστρια;» και «γιατί, το ΚΚΕ τι είναι; Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση;».

Στο βιογραφικό του συγκεκριμένου «συμβούλου ασφαλείας» αναφέρεται ότι έχει προϋπηρεσία 14 χρόνια «εργαζόμενος ως υπεύθυνος ασφάλειας στην αεροπορική εταιρεία EL AL», επί 13 χρόνια «υπεύθυνος ασφαλείας των ισραηλινών ναυτικών γραμμών ZIM» και μέχρι το 2018 «σύμβουλος και υπεύθυνος σε θέματα ασφάλειας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών»…

Τους στοιχειώνει το «φάντασμα»

Με αφορμή και το νέο κρούσμα στην εταιρεία «Swissport», η ΤΟ Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια… Το φάντασμα της ριζοσπαστικοποίησης! Η παραπάνω φράση αποτυπώνει την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ΑΠΑ και των εταιρειών που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια της χώρας.

(…) Αν ψάχνουν για τρομοκράτες, να τους αναζητήσουν σε αυτούς που ψηφίζουν τους μισθούς πείνας και τις 15ήμερες συμβάσεις, στην ανυπαρξία μέτρων προστασίας στην πίστα και στους άλλους χώρους του αεροδρομίου, στα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες που πιέζουν τους εργαζόμενους να μην τα δηλώνουν.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να κάνουν τους φόβους της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των εταιρειών πραγματικότητα, να διεκδικήσουν Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις, αξιοπρεπή ωράρια και συνθήκες εργασίας. Να εναντιωθούν στη συμμετοχή της χώρας και στην αξιοποίηση των αεροδρομίων μας στη σφαγή άλλων λαών.

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου οι εργαζόμενοι θα ζουν με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Σε αυτήν την κοινωνία τα αεροδρόμια και τα λιμάνια θα ανήκουν στον λαό και όχι στους εκμεταλλευτές του, γι’ αυτό και οι σημερινοί εκμεταλλευτές αγχώνονται… Και με το δίκιο τους».

Ριζοσπάστης

Δείτε ακόμα:

“Γιατί το ΚΚΕ τι είναι; Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση;”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: