“Να κλείσουν τώρα τα hot spots του αίσχους” – Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων

Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες εργαζόμενοι, τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα του Πρόσφυγα, να παλέψουμε ακόμη πιο αποφασιστικά ενάντια στις συμφωνίες και τις αποφάσεις της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι 85.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, εκ των οποίων πάνω από 16.000 στα νησιά του Αιγαίου, τα ναυάγια και οι νεκροί στις θάλασσες, οι άθλιες συνθήκες στα “hot spots” και τα κέντρα φιλοξενίας, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που βρίσκονται στο δρόμο, στο έλεος των ΜΚΟ ή και σε αστυνομικά τμήματα, συνθέτουν το προσφυγικό δράμα στη χώρα μας. Για το δράμα αυτό υπαίτιοι είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καταπατώντας το δικαίωμα των λαών στην ειρήνη και την ευημερία.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και οι προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης, ο βρώμικος ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει όλους τους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με τη συμφωνία της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, αποτελούν, μεταξύ άλλων, και το “λίπασμα” για την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των προσφύγων, την αύξηση και των αφίξεων στην Ελλάδα.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες. Συγχρόνως, απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα να ενταχθούν στις γραμμές του εργατικού, αντιιμπεριαλιστικού και λαϊκού κινήματος. Να συμβάλουν στο να γίνει πιο ισχυρό το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που πάει κόντρα στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή αυτούς που ευθύνονται για τους πολέμους και την εκμετάλλευση, την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Που παλεύει για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα και θρησκεία. Που στέκεται απέναντι στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, που εκτρέφει δολοφονικά, ναζιστικά κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή καθώς και άλλα ακροδεξιά, ρατσιστικά μορφώματα.

Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες εργαζόμενοι, τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα του Πρόσφυγα, να παλέψουμε ακόμη πιο αποφασιστικά:

• Ενάντια στις συμφωνίες και τις αποφάσεις της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

• Να κλείσουν τώρα τα “hot spots” του αίσχους στα νησιά για την άμεση μετακίνηση των εγκλωβισμένων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα και την απρόσκοπτη μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού τους.

• Για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους και όχι των ΜΚΟ.

• Για σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο, έτσι όπως απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης.

• Για τη νομιμοποίηση των μεταναστών και προσφύγων που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με απλές και δωρεάν υπηρεσίες.

• Για ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

• Για να μπει οριστικά στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας η ναζιστική Χρυσή Αυγή και κάθε ρατσιστικό, φασιστικό μόρφωμα.

• Για να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί που βρίσκονται σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: