Μουχλιασμένο ψωμί στη Φοιτητική Λέσχη στην Ξάνθη – Καταγγελία της ΤΟ Ξάνθης της ΚΝΕ

Με την υγεία των φοιτητών παίζουν στη Λέσχη Σίτισης Ξάνθης, σε μια εποχή που τα προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα οξύνονται διαρκώς.

Την αθλιότητα που επικρατεί στη φοιτητική μέριμνα, σε σημείο να κινδυνεύει ακόμα και η υγεία των φοιτητών, αναδεικνύει ένα ακόμα περιστατικό, αυτή τη φορά στην Ξάνθη, όπου τη Δευτέρα φοιτητές που πήγαν να φάνε στη Λέσχη Σίτισης στην Ξάνθη, ήρθαν αντιμέτωποι με το θέαμα μουχλιασμένου ψωμιού στα πιάτα τους. Όπως καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Ξάνθης της ΚΝΕ, το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στη φθίνουσα ποιότητα της σίτισης και τα υπόλοιπα σοβαρά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε μία περίοδο που έτσι και αλλιώς βλέπουμε καθημερινά την ποιότητα του φαγητού να μειώνεται στις φοιτητικές λέσχες, συν τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε στη στέγαση και συνολικά στο Πανεπιστήμιο για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε, σε μία περίοδο που όλοι υπόσχονται “λαγούς με πετραχήλια” από την επόμενη μέρα των εκλογών, μας ήρθαν στο μυαλό οι δηλώσεις που έκανε ο νυν υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου στις 11/6 για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη τετραετία.

Πλέον το λένε ξεκάθαρα ότι από Σεπτέμβρη, από την επόμενη μέρα των εκλογών, με όποια κυβέρνηση και αν υπάρξει, τα ζητήματα θα οξυνθούν για τον μέσο φοιτητή. Τέτοιου είδους δηλώσεις δείχνουν την κατεύθυνση των Πανεπιστημίων ΑΕ, δείχνουν την κατεύθυνση για σπουδές για όποιον φοιτητή έχει να πληρώνει.

Δεν είμαστε αφελείς. Ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο στοχεύσεις της “αριστερής”… κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα παραπάνω, αλλά και της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Ξέρουμε ότι παρά τις επιμέρους διαφορές τους για το παραπάνω όλοι συμφωνούν.

Γι’ αυτό και εμείς λέμε προς κάθε κατεύθυνση, προς κάθε επικείμενο διαχειριστή της φτώχειας μας: Ούτε να το σκέφτεστε… Θα μας βρείτε μπροστά σας!

Την πρώτη απάντηση μπορούμε να τη δώσουμε στις εκλογές στις 7 Ιούλη. Τα παραπάνω, αλλά και συνολικά η στάση της κυβέρνησης την προηγούμενη τετραετία όσον αφορά την Παιδεία, που ουσιαστικά διατήρησε τη χρηματοδότηση στα Τάρταρα, τις ελλείψεις σε εργαστηριακό και διδακτικό προσωπικό, θα πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου για όλους τους φοιτητές!

Οι φοιτητές, οι νέοι συνολικότερα να μη δώσουν πράσινο φως σε οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματά μας!

Να στηρίξει με το χέρι στην καρδιά, με καθαρή σκέψη το ΚΚΕ!

Να στηρίξει τους κομμουνιστές που δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με τη μιζέρια, με μια ζωή που θα ζούμε με τα λίγα, που μπαίνουν σταθερά μπροστά για να ενημερώσουν και να οργανώσουν την αντεπίθεση!

Για να ισχυροποιηθεί σημαντικά το ΚΚΕ τόσο στη Βουλή με περισσότερους εκλεγμένους βουλευτές, όσο και στο λαϊκό κίνημα!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: