Μικρασιατι-ϊκή καταστροφή – “Μαζί με την καταστροφή της Σμύρνης θα καταστραφεί και ο κορονοϊός” λέει ο Νίκος Σύψας

Αν πάρουμε τοις μετρητοίς την εν λόγω δήλωση, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι ο κορονοϊός είναι ανθέλληνας, αφού σνόμπαρε επιδεικτικά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 για να μας αδειάσει τη γωνιά.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι η πανδημία βρίσκεται – προς ώρας- σε αποδρομή; Ασφαλέστατο σημάδι ότι εμφανίζονται στα κανάλια συχνότερα στελέχη της επιτροπής λοιμωξιολόγων που το προηγούμενο διάστημα, που τα πράγματα πήγαιναν κατά διαβόλου, φρόντιζαν να κρατηθούν μακριά από τη δημοσιότητα, την ώρα που κυκλοφορούσαν διαρροές, περί “διαφωνιών” τους με τους χειρισμούς της κυβέρνησης ή/και συναδέλφων τους στην επιτροπή.

Εκτός από τον Σωτήρη Τσιόδρα, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι μάσκες μεταξύ εμβολιασθέντων στο μέλλον, – προσφέρουν εξάλλου “ψευδή αίσθηση ασφάλειας”, όπως έλεγε πριν ένα περίπου χρόνο, στα παράθυρα ξαναβγήκε και ο συνάδελφός του καθηγητής, Νίκος Σύψας, ο οποίος, αφού έβγαλε εμμέσως πλην σαφώς λάδι τη διαχείριση της πανδημίας, ρίχνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στην επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης, έκανε και μια πρόβλεψη για το τέλος του κορονοϊού:

“Τον Αύγουστο του 2022 όταν θα έχουμε τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, τότε ενδεχομένως θα καταστραφεί και ο ιός.”

Ας μη σταθούμε εν προκειμένω στην εκτίμηση που είχε ήδη διαψευστεί από πέρυσι, ότι το καλοκαίρι ο καιρός “εξαφανίζεται”, όταν ειδικά στη χώρα μας, όλοι θυμούνται πως ο Αύγουστος ήταν ο μήνας που άρχισαν να αυξάνονται λόγω του ανεξέλεγκτου τουριστικού ανοίγματος τα κρούσματα, που το Μάιο στην άρση της πρώτης καραντίνας ήταν μονοψήφια.

Δεν μπορούμε όμως παρά να μείνουμε άναυδοι μπροστά στους ιστορικούς παραλληλισμούς του κυρίου καθηγητή, που συγκρίνει το ξερίζωμα του μικρασιατικού ελληνισμού, μετά την απόφαση της “μητέρας – πατρίδας” να κάνει το χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού στη Μικρασία, με την εκρίζωση μιας πανδημίας. Η οποία εξάλλου, σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς, κάποια στιγμή, στο όχι μακρινό μέλλον, θα λάβει ενδημικό χαρακτήρα.

Αν πάρουμε εξάλλου τοις μετρητοίς την εν λόγω δήλωση, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι ο κορονοϊός είναι ανθέλληνας, αφού σνόμπαρε επιδεικτικά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 για να μας αδειάσει τη γωνιά, αναγκάζοντας την πολιτική ηγεσία της χώρας να κάνει φιέστες σε κλειστό κύκλο. Αντιθέτως, αν εκπληρωθούν οι “προφητείες” Σύψα, μπορεί να δούμε τον Ερντογάν να πανηγυρίζει που η πανδημία τελείωσε ανήμερα των 100 χρόνων από τη νίκη της γείτονος επί των ελληνικών στρατευμάτων.

Αυτά είναι τα κωμικοτραγικά αποτελέσματα του να μπλέκει κανείς την ιστορία με τη λοιμωξιολογία, αν και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ούτε στη δεύτερη οι επιδόσεις της επιτροπής των ειδικών ήταν πολύ ανώτερες των ιστοριοδιφικών αναζητήσεων των μελών της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: