Μεταγωγή κυριολεκτικά νύχτα στις φυλακές Δομοκού του Δημήτρη Κουφοντίνα εν μέσω πανδημίας

Η μεταγωγή έρχεται λίγες μέρες μετά την ψήφιση μιας διάταξης που πολλοί θεωρούν φωτογραφική, και προβλέπει την απαγόρευση έκτισης ποινής σε αγροτικές φυλακές σε καταδικασμένους για τρομοκρατία. 

Τι κι αν μια σειρά φυλακές στη χώρα έχουν μετατραπεί σε εκκολαπτήρια κορονοϊού, μετρώντας ήδη νεκρούς από την πανδημία, τι κι αν θεωρητικά απαγορεύονται οι μεταγωγές για υγειονομικούς λόγους, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού του στενού εκλογικού της ακροατηρίου, προχωρώντας σε μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου στις φυλακές Δομοκού.

Η μεταγωγή έρχεται λίγες μέρες μετά την ψήφιση μιας διάταξης που πολλοί θεωρούν φωτογραφική, και προβλέπει την απαγόρευση έκτισης ποινής σε αγροτικές φυλακές σε καταδικασμένους για τρομοκρατία.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που είχε μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές της Κασαβέτειας Βόλου το 2018, μεταφέρθηκε στις 3.30 σήμερα στις φυλακές Δομοκού, κατά παράβαση του ίδιου του νέου νόμου, που προβλέπει πως οι κρατούμενοι που χάνουν το δικαίωμα έκτισης ποινής στις αγροτικές φυλακές μεταφέρονται στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου βρίσκονταν νωρίτερα, εν προκειμένω δηλαδή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κρατούμενος φέρεται να μην είχε χρόνο καν να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα, ούτε να ενημερώσει την οικογένειά του για τη μεταγωγή. Επιπλέον, ο διευθυντής της φυλακής φαίνεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει απέναντι σε αυτές τις εξόφθαλμες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των κρατουμένων, ως απλό “εκτελεστικό όργανο”.

Πολλά μέσα στάθηκαν στον εκδικητικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης διάταξης, είναι φανερό όμως ότι είναι κάτι παραπάνω από μια προσωπική βεντέτα της κυβέρνησης ή της οικογένειας Μητσοτάκη με το πρώην ηγετικό στέλεχος της 17Ν, που επηρεάζει τα ήδη πετσοκομμένα δικαιώματα των κρατουμένων στην Ελλάδα, προμηνύοντας ακόμα μεγαλύτερη ένταση καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος τους.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: