Μεγάλο συλλαλητήριο – απεργιακό κάλεσμα στο Σύνταγμα: «Εργάτη μη δεχθείς τη σύγχρονη σκλαβιά, μπορείς να καταργήσεις νόμους κι αφεντικά» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το συλλαλητήριο που οργάνωσαν συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς μετατράπηκε σε απεργιακό κάλεσμα ενάντια στον αντεργατικό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης αλλά και σε φωνή καταδίκης του νέου εγκλήματος σε βάρος του λαού της Θεσσαλίας.

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Την απόφαση τους να μην επιτρέψουν να συνθλίβονται οι όροι δουλειάς και ζωής τους κάτω από τη σιδερένια φτέρνα των νόμων του κέρδους και της εκμετάλλευσης διαδήλωσαν το απόγευμα της Παρασκευής εργαζόμενοι και νεολαία στο Σύνταγμα σε μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο που οργάνωσαν συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς μετατράπηκε σε απεργιακό κάλεσμα ενάντια στον αντεργατικό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης αλλά και σε φωνή καταδίκης του νέου εγκλήματος σε βάρος του λαού της Θεσσαλίας.

«Εργάτη μη δεχθείς τη σύγχρονη σκλαβιά, μπορείς να καταργήσεις νόμους κι αφεντικά», φώναξαν τα συνδικάτα, καλώντας κάθε εργαζόμενο να δώσει το «παρών» στην απεργία που προκηρύσσουν για την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση που οργανώνουν στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

«Πνιγμένοι στις βροχές, καμένοι στις φωτιές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές«», κατήγγειλαν χιλιάδες φωνές, στέλνοντας μήνυμα πως η διεκδίκηση τους για μέτρα προστασίας θα δυναμώσει κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, των Δήμων και των Περιφερειών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό της Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε δηλώσεις.

Επίσης, τα μέλη του ΠΓ Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι εξαιτίας της εγκληματικής τους πολιτικής χάθηκαν ζωές, χάθηκαν σπίτια», κατήγγειλε ο Άγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων και μέλος της ομάδας Θεσσαλών Φοιτητών της Αθήνας. Με την παρέμβασή του ξεκαθάρισε πως οι νέοι που σπουδάζουν στην Αθήνα να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα αλλά μπαίνουν μπροστά και οργανώνουν τον αγώνα. «Για μας η καλύτερη αλληλεγγύη είναι η διεκδίκηση», είπε και κάλεσε κάθε φοιτητή από τη Θεσσαλία να οργανωθεί στον Σύλλογο του.

Στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συμμαθητές τους στη Θεσσαλία, για τους οποίους το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς δεν έχει ακόμα χτυπήσει, μετέφερε η Φωτεινή Γραμματικογιαννη, από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. «Μέσα στα σχολεία μας είδαμε πέρσι να σκοτώνεται ο Βασίλης γιατί έσκασε ο λέβητας», υπενθύμισε και κατήγγειλε την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολικά κτίρια. «Μαζί με τους γονείς μας θα διεκδικήσουμε τα σχολεία να είναι ασφαλή», σημείωσε και πρόσθεσε πως οι μαθητές θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος του λαού που αγωνίζεται σε μια σειρά μέτωπα.

Τη χαριστική βολή που δίνει το νομοσχέδιο στις ήδη καταρρακωμένες εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, κατήγγειλε η Ήρα Ρόκου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. «Κάνεις μας δεν εξαιρείται», υπογράμμισε και στηλίτευσε τη στάση του προέδρου του ΣΕΗ, εκλεγμένου βουλευτή με την «Πλεύση Ελευθερίας» που βρήκε θετικό το νομοσχέδιο. «Καλούμε τον κλάδο να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη σε συνδικαλιστικές ηγεσίες που κρατούν αυτή τη στάση. Η ζωή το αποδεικνύει καθημερινά. Κανείς άλλος δρόμος. Μόνο αυτός του αγώνα, της οργάνωσης, της αλληλεγγύης», ξεκαθάρισε.

Απάντηση στον υπουργό Εργασίας που επικαλείται τον κλάδο του Επισιτισμού για να παρουσιάσει τα …οφέλη των αντεργατικών ρυθμίσεων, έδωσε από το βήμα της κινητοποίησης ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής. «Προετοιμάζουμε απεργία την Πέμπτη», τόνισε.

Τον αγωνιστικό χαιρετισμό από τον λαό της Θεσσαλίας, που δίνει μάχη με τις καταστροφικές πλημμύρες και την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατεύσει τη ζωή και το βιος του, μετέφερε ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. «Ήταν άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!» τόνισε, και πρόσθεσε πως το κριτήριο του κέρδους που ακολουθούν κυβερνήσεις και ΕΕ «καθιστά “μη επιλέξιμα” όλα τα απαραίτητα έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής». Με την παρέμβασή του ο Γ. Σκόκας, ανέδειξε την τιτάνια προσπάθεια που κάνουν το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία να οργανώσουν την προσπάθεια του λαού να σταθεί στα πόδια του μετά την καταστροφή.

«Το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα είναι αιτία πολέμου. Δεν το δεχόμαστε. Απαντάμε με πανελλαδική απεργία στην αισχρή επίθεση της κυβέρνησης – εργοδοσίας – ΕΕ», τόνισε ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών. Κάλεσε σε απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη και σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

«Σήμερα το ρεαλιστικό και σύγχρονο είναι να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, να εξασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους από τον τεράστιο πλούτο που παράγεται καθημερινά στις βιομηχανίες και τους χώρους δουλειάς του κλάδου!», σημείωσε ο Μ. Καραντούσας. «Στον πόλεμο που μαίνεται και που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση – εργοδοσία – ΕΕ απαντάμε με πόλεμο, απαντάμε με απεργία», υπογράμμισε.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: