MEGA προπαγάνδα – “Βάζουν τα προσφυγόπουλα πάνω από τις φωτιές στον Έβρο για να κλαίνε και να τα γράφει η κάμερα”

Θέλει πραγματικά κόπο για να μπορέσει ένα δελτίο ειδήσεων να ξεχωρίσει σε εθνικιστική και ξενοφοβική υστερία αυτές τις μέρες, και το αναστημένο μεγάλο κανάλι τα κατάφερε.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που τα μέινστριμ μίντια αποδέχτηκαν ασμένως την εκδοχή του ασυνείδητου ιατροδικαστή ότι παιδί Σύριων προσφύγων είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά “με πρωτοφανή τρόπο” από τους γονείς του πριν πεθάνει, μέχρι που η αστυνομία, αλλά και το ίδιο το γραπτό του πόρισμα παρουσιάσει την αλήθεια. Προφανώς, η ιστορία αυτή δεν έβαλε μυαλό σε κανέναν, ειδικά αυτές τις μέρες που οι ιστορίες για αγρίους “εισβολείς” πρόσφυγες μοσχοπουλάνε σα ζεστό κουλούρι.

Θέλει πραγματικά κόπο για να μπορέσει ένα δελτίο ειδήσεων να ξεχωρίσει σε εθνικιστική και ξενοφοβική υστερία αυτές τις μέρες, και το αναστημένο μεγάλο κανάλι τα κατάφερε, παρότι η πρωτιά είναι ρευστή και από ώρα σε ώρα μπορεί να αλλάξει. Προς το παρόν, κερδίζει με το σπαθί το βραβείο χάρη στο “Live news” με το Νίκο Ευαγγελάτο, με την “είδηση” ότι πρόσφυγες και μετανάστες “βάζουν τα παιδιά πάνω από τις φωτιές για να δακρύσουν από τον καπνό και μετά τα πάνε στις κάμερες για πλάνα”. Τέτοια βάναυσα πράγματα κάνουν οι επίδοξοι “εισβολείς”, αντί να αφήσουν τα παιδιά να κλάψουν από τα δακρυγόνα που πετάνε ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία από την άλλη πλευρά των συνόρων. Πολύ πιθανόν να τους δίνουν και μουρουνέλαιο για να βγαίνουν με κατεβασμένα μούτρα στις κάμερες. Στον επόμενο τόνο, αναμένουμε εξίσου τεκμηριωμένο ρεπορτάζ, για τα παιδιά “που χρησιμοποιούνται από τους πρόσφυγες ως ασπίδες”, όπως έλεγε χθες κι ένα από τα φασιστόμουτρα που επιτέθηκε σε γυναικόπαιδα στη Θερμή Λέσβου. Ακόμα κι αν θεωρήσει κανείς δεδομένη την αυθεντικότητα του βίντεο, που αναπαράγεται από χθες από διάφορους ακροδεξιούς λογαριασμούς στα ΜΚΔ, είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι η μητέρα του κλαίει και σίγουρα κανείς δε φαίνεται να θέλει να κάνει κακό στο παιδί, πολλώ δε μάλλον να το μοστράρει επί τούτου στην κάμερα, ενώ εφόσον προέρχεται από τον Έβρο η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι η φωτιά έχει ανάψει ώστε ο καπνός να εξουδετερώσει την επιρροή των δακρυγόνων.

Πέρα από τα συγχαρητήρια που αξίζουν στο διευθυντή του καναλιού Σταμάτη Μαλέλη, ιδιαίτερη μνεία αξίζει φυσικά ο παρουσιαστής Νίκος Ευαγγελάτος, που προσθέτει ένα ακόμα δημοσιογραφικό παράσημο στην πλούσια συλλογή του. Ποιος θα μπορούσε να φέρει καλύτερα σε πέρας μια αποστολή σπίλωσης ανυπεράσπιστων ανθρώπων από το λειτουργό της ενημέρωσης που εμφάνιζε πλάνα από το Πακιστάν ως στρατόπεδα του Αφγανιστάν και έβγαζε λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πλάτη έναν “συνάδελφο” του Ρουπακιά να μας πει πόσο “αριστερός” ήταν ο χρυσαυγίτης μαχαιροβγάλτης.

Όσο για το MEGA, είναι πραγματικά συγκινητικό ότι και με νέα ιδιοκτησία συνεχίζει ακάθεκτο να υπηρετεί την παραπληροφόρηση και να συνεχίζει το νήμα από εκεί που το άφησαν όσοι παραποίησαν το βίντεο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Και εις κατώτερα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: