“Μαθήματα” ρατσισμού από γονείς στο Σκούταρι Σερρών – Απέσυραν τα παιδιά τους από το σχολεία επειδή θα φοιτούσαν προσφυγόπουλα

105 από τους 130 γονείς του σχολείου αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ως ένδειξη μισαλλοδοξίας στη φοίτηση 10 προσφυγόπουλων σε ξεχωριστά τμήματα του δημοτικού από σήμερα.

Αφού δεν κατάφεραν να στερήσουν τη μόρφωση από 10 προσφυγόπουλα, οι γονείς 105 από τους 130 μαθητές στο δημοτικό στο χωριό Σκούταρι των Σερρών, αποφάσισαν να τη στερήσουν από τα ίδια τους τα παιδιά. Τα σημάδια ξενοφοβίας και ρατσισμού είχαν εκδηλωθεί εδώ και μέρες, παρότι, όπως σημειώνεται από το διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξενοφώντα Παπασταματόπουλο, είχε υπάρξει ενημέρωση για την άφιξη των 10 προσφυγόπουλων στο δημοτικό του χωριού το Σεπτέμβρη, δίχως να υπάρξουν τότε διαφωνίες. Προφανώς η καλλιέργεια κλίματος μισαλλοδοξίας από ξενοφοβικούς κύκλους έκανε το “θαύμα” της και πριν από 15 μέρες σε γενική συνέλευση γονέων άρχισαν να διατυπώνονται φόβοι “ισλαμοποίησης” των μαθητών, “τραυματισμού του ψυχισμού της” μαζί με τη γνωστή παραφιλολογία περί έλλειψης εμβολιασμών. Τα πράγματα μάλιστα έφτασαν σε αποστολή εξωδίκου σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης των Σερρών, ζητώντας η εκπαίδευση να γίνεται εντός των προσφυγικών δομών, κι όχι σε ξεχωριστές αίθουσες εντός σχολείου, όπως προβλέπουν οι Δομές Ένταξης και Υποδοχής Προσφύγων (ΔΥΕΠ), και απαιτώντας τα παιδιά αυτά ουσιαστικά να μη φοιτήσουν ποτέ στο δημοτικό του χωριού.

“Υπερβολική”, χαρακτήρισε την αντίδραση των γονιών που δεν έστειλαν τα παιδιά τους σήμερα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης, προσθέτοντας πως μπορεί να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, όπως είχε συμβεί σε παρόμοιο περιστατικό χωριού του Δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη πριν δυο χρόνια. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον και η στάση του συλλόγου διδασκόντων, όπως και του συνόλου των εκπαιδευτικών του νομού, στα χνάρια ευχόμαστε των συναδέλφων τους στη Χίο. Εξάλλου, αποδεδειγμένα η ευρύτερη περιοχή των Σερρών έχει εντάξει χωρίς προβλήματα 350 μαθητές προσφυγικής καταγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: