Μαφιόζικη δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ

Δύο άγνωστοι δολοφόνησαν ανενόχλητοι μέρα μεσημέρι τον δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του, επιβεβαιώνοντας πως απολαμβάνουμε την καλύτερη μαφιοκρατία που είχαμε ποτέ… Και άπαντες μπορούν να νιώθουν βέβαιοι πως ούτε φως θα πέσει στην υπόθεση, ούτε το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο…

Με ένα χτύπημα που παραπέμπει σε μαφιόζικη ενέργεια, δύο άγνωστοι εκτέλεσαν πριν λίγες ώρες τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του. Η εκτέλεση αυτή θυμίζει πολύ τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, πριν από μερικά χρόνια, με τη διαφορά ότι έγινε μέρα μεσημέρι, στην περιοχή του Αλίμου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος επέστρεφε από τη δουλειά του στο σπίτι του στον Άλιμο, όπου του είχαν στήσει ενέδρα οι δράστες. Την ώρα που κατέβαινε από το αυτοκίνητό του, τον πλησίασαν με μηχανάκι και τον πυροβόλησαν επανειλημμένα εξ επαφής, προτού εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 17 κάλυκες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους δύο δράστες φορούσε στρατιωτική παραλλαγή.

Ο Γ. Καραϊβάζ δραστηριοποιούνταν για χρόνια στο αστυνομικό ρεπορτάζ και είχε βαθιές διασυνδέσεις με την ΕΛ.ΑΣ. Εργαζόταν για πολλά χρόνια στον όμιλο του ΑΝΤ-1, με τον οποίο έλυσε πρόσφατα τη συνεργασία του, και τους τελευταίους μήνες συνεργαζόταν με το STAR και την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, ενώ διαχειριζόταν το site bloko.gr, με αστυνομικές ειδήσεις. Οι αστυνομικές πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταφέρουν πως ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Κάποιοι επιχειρούν να φωτίσουν τα αίτια της μαφιόζικης ενέργειας, συνδέοντάς την με τη δολοφονία του Δ. Καπετανάκη και την υπόθεση Κάπε -όπου ο Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του τελευταίου. Οι εικασίες όμως δεν έχουν ιδιαίτερη πρακτική αξία, και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι νιώθουν πιθανότατα βέβαιοι πως δε θα πέσει ποτέ φως στην υπόθεση, δε θα φτάσει ποτέ το μαχαίρι στο κόκαλο -και άλλα συναφή, παχιά λόγια που ακούμε, καθώς βλέπουμε την μαφία να λύνει και να δένει…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: