Λίγο ναζί, λίγο θάλασσα και τ’αγόρι μου – Η “πλάκα” του Παππά και το τρελό χρυσαυγίτικο παρεάκι του Μπούκουρα

Ο ΠΑΣΟΚ από κούνια Μπούκουρας μπήκε στη ΧΑ για το κρασί, αλλά και για τους μεγάλους της χιουμορίστες, όπως ο Χρήστος Παππάς, που έσπαγε πλάκα βάζοντας το παιδί του να χαιρετά ναζιστικά.

Νιώθεις μοναξιά; Ψάχνεις ανθρώπους να περάσεις καλά; Σκέφτεσαι καλύτερη παρέα από τη «σπορά των ηττημένων του ‘45»; Ως πραγματική όαση κοινωνικοποίησης παρουσίασε στην απολογία του τη ΧΑ ο πρώην βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, που βέβαια δεν παρέλειψε – όχι κλαίγοντας αυτή τη φορά – να μας θυμίσει ότι «εγώ ΠΑΣΟΚ είμαι βρε παιδιά, παρεξήγηση». Λίγο = πολύ για την ένταξη του Μπούκουρα στη ΧΑ φαίνεται να φταίει ο “εκσυγχονισμός του Σημίτη” που χάλασε το παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο:

Με το «Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» βρήκα έναν χώρο που να με εκφράζει γιατί ο Κώστας Σημίτης από το 1996 είχε αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και με είχε αφήσει χωρίς πολιτική στέγη.  Η θέση του Ανδρέα για το Μακεδονικό δεν είναι τίποτα περισσότερο απ’ όσα λένε σήμερα όλα τα πατριωτικά κόμματα και η ΧΑ.

Ο βασικός λόγος όμως που τον έφερε κοντά στην εγκληματική οργάνωση ήταν τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και η ανάγκη για ένα κρασί και δυο ανθρώπινες κουβέντες (πχ Χάιλ Χίτλερ):

«Στη ΧΑ έζησα την δεύτερη μου εφηβεία. Επειδή από πολύ μικρός στερήθηκα πράγματα και καταστάσεις και λόγω της αγάπης που έχω να δίνω πράγματα, στη ΧΑ είδα την ευκαιρία να το… γλεντήσω. Τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι. Την ιστορία την γράφουν οι παρέες! Την προεκλογική περίοδο την έζησα και ήταν το πιο ωραίο που έζησα τα τελευταία χρόνια.

Πρόεδρος: Τι ήταν ωραίο;

Μπούκουρας: Η παρέα που είχε δημιουργηθεί, ότι ακούγαμε τον κόσμο.

Πρόεδρος: Άλλαξε αυτό;

Μπούκουρας: Έγινε λιγότερο απ’ όταν εκλεγήκαμε, δεν είχα τον χρόνο. Για να υπάρχει το κίνητρο για να πάω για ένα κρασί.

Πρόεδρος: Ενημερωθήκατε εσείς για έκνομες ενέργειες από ΧΑ;

Μπούκουρας: Όχι κ. πρόεδρε.

Μα τι έκνομο τώρα, να τσουγκρίσεις δυο ποτηράκια με τους κολλητούς σου; Μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Παναγιώταρος, τον οποίο πάντως άδειασε ο Μπούκουρας για τα περί σχεδιαζόμενων διαγραφών μετά τη δολοφονία Φύσσα, κάνοντας λόγο για διαδόσεις περί προβοκάτσιας και ποδοσφαιρικών αιτίων για τη δολοφονία. Επίσης, σε γραμμή Μπαρμπαρούση, υπεραμύνθηκε του “αρχαιοελληνικού χαιρετισμού” σα “δικαίωμα του καθενός”, αλλά και μας διαβεβαίωσε ότι δεν είναι ρατσιστής, αφού είχε στη δούλεψή του 28 αλλοδαπούς “νομιμότατα, με ένσημα”.

Σε ένα τέτοιο απίθανο παρεάκι όπως η ΧΑ, λογικό είναι να μην έλειπαν και τα χωρατά. Σαν αυτά που έκανε ο Χρήστος Παππάς, βάζοντας το παιδί του να χαιρετά ναζιστικά. “Πλάκα κάναμε, πλάκα” υποστήριξε ο βουλευτής, απευθυνόμενος με το μειλίχιο ύφος του στην πολιτική αγωγή, με την καθόλου ομοφοβική ρήση: “Μην ειρωνεύεσαι ρε καραγκιόζη, μωρή λουλού”. Όσο για τα ναζιστικά του κείμενα της δεκαετίας του ’80, τα παρουσίασε περίπου ως νεανικούς πειραματισμούς που δεν τον εκφράζουν, ενώ το φασιστικό χαιρετισμό του στον τάφο του Μουσολίνι το 2009, τον εμφάνισε περίπου ως φόρο τιμής στους προγόνους του που πολέμησαν το ’40, με την Ιταλία φανταζόμαστε. Τέλος, προσπάθησε να στηρίξει τη γραμμή Παναγιώταρου περί διαγραφών, αλλά μάλλον δεν είχε μάθει καλά το ποίημα, αφού τελικά μίλησε μόνο για “κλείσιμο της τοπικής στη Νίκαια” που υποστήριξε πως σχεδιαζόταν με το φόνο του Φύσσα από το Ρουπακιά.

Με πληροφορίες από reader.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: