Λιάνα Κανέλλη: Η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση είναι ταξική αντιπαράθεση, δεν είναι «για τα μάτια του κόσμου» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η συζήτηση έχει εκτροχιαστεί… Εδώ γίνεται ντέρμπι πάνω στους νεκρούς, από όλες τις πλευρές με εξαίρεση το ΚΚΕ… Εμείς είμαστε στο δρόμο. Εκεί εκδηλώνεται κάθε μέρα η μομφή…»

«Η συζήτηση έχει εκτροχιαστεί», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, στην τοποθέτηση της στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

«Εδώ γίνεται ντέρμπι πάνω στους νεκρούς, από όλες τις πλευρές με εξαίρεση το ΚΚΕ», είπε.

«Δεν αποφασίσαμε να κάνουμε ντέρμπι μεταξύ ”Βήματος” και ”Πρώτου Θέματος”», είπαμε ότι η δική μας πρόταση μομφής «είναι διαφορετική από τις άλλες, και είναι συνολική απέναντι στην κυβερνητική πολιτική», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στον πόνο που νιώθουν οι γονείς των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών, υπογράμμισε πως «είναι τέτοιος ο πόνος, που κανένας από εσάς, από εμάς εδώ μέσα, δεν μπορεί να καμωθεί ότι τον νιώθει μεγαλύτερο. Και άρα θα χρησιμοποιήσει βαρύτερες λέξεις για να εκφραστεί. Κανένας. Όφειλε να μην τολμάει να το κάνει» μόνο και μόνο «για τα προσωρινά, προεκλογικά οφέλη». 

«Εμείς είμαστε στο δρόμο. Εκεί εκδηλώνεται κάθε μέρα η μομφή», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας της, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι, όπως στο Ελληνικό, στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της Ευρώπης, όπου αποφάσισαν να φτιάξουν σωματείο.«Δεν είναι ντέρμπι. Είναι ταξική αντιπαράθεση. Και η ταξική μομφή διαφέρει από τη μομφή για τα μάτια του κόσμου», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: