Λιάνα Κανέλλη: «Η ανθρώπινη εξουσία, στη βαναυσότερή της μορφή, ασκείται ανάμεσα σε δύο “π”: στην πείνα και στον πόνο» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είναι απίστευτο πως το ανθρώπινο μυαλό και η φασιστοναζιστική κακοήθεια της άσκησης εξουσίας πάνω στον άλλο άνθρωπο, σαν υπέρτατη μορφή εκμετάλλευσης είναι η πρόκληση πόνου. Είναι απίστευτο πόσοι τρόποι έχουν βρεθεί, πόσες αποχρώσεις νομιμοποιημένων και μη βασανιστηρίων και μεθόδων…»

Μια καινούργια αγορά ανοίγει, αυτή του πόνου σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, τονίζοντας ότι το πλαίσιο που δημιουργείται θα μείνει ένα ευχολόγιο που θα μοιράζει χρήμα σε αυτούς που θα είναι σε θέση να πουλήσουν θεραπεία στον πόνο.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας», σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια προσέγγιση ότι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να μπει σε εμπόριο, το τελευταίο πράγμα που θα πέσει σε χέρια ιδιώτη να είναι ο πόνος, να μη διανοείται η εμπορευματοποίηση του πόνου.

Τόνισε ότι ιατρεία πόνου θα έπρεπε να είναι δωρεάν, να υπάρχουν πέραν των νοσοκομείων με ενιαίο τρόπο και μέθοδο, με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και πρόσθεσε ότι σήμερα λείπουν αναισθησιολόγοι από παντού…

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: