«Λέμε στα αδέρφια μας στη Γαλλία: Ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία» – Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη γαλλική πρεσβεία (BINTEO)

«Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Η εργατική τάξη της Ελλάδας ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας»

«Νίκη στους απεργούς της Γαλλίας». Με συγκέντρωση έξω από τη γαλλική πρεσβεία, σωματεία και μαζικοί φορείς διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Γαλλίας και στη νέα πανεθνική τους απεργία ενάντια στην αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

«Σε Ελλάδα και Γαλλία κλέβουν τη ζωή, ποτάμι θα τους πνίξει η λαϊκή οργή», φώναξαν εργαζόμενοι και νεολαία και διαμήνυσαν: «Ασφάλιση – Υγεία – σύνταξη – δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά».

Το δικό τους «παρών» με πικέτες, συνθήματα και τραγούδια στη γλώσσα τους έδωσαν Γάλλοι φοιτητές που βρίσκονται στη χώρα μας. Οι συγκεντρωμένοι άναψαν καπνογόνα στα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας και ένωσαν τη φωνή τους: «Από την Αθήνα μέχρι το Παρίσι, το δίκιο κι η ζωή στο τέλος θα κερδίσει».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Οι Γάλλοι φοιτητές ξάπλωσαν συμβολικά στον δρόμο.

«Για τους καπιταλιστές τα κέρδη αξίζουν περισσότερο από τη ζωή μας», ανέφερε στον χαιρετισμό της Γαλλίδα φοιτήτρια από το πανεπιστήμιο της Λυών. «Εκ μέρους όλων των Γάλλων που βρίσκονται στην Αθήνα σας ευχαριστούμε», τόνισε και διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων είναι κοινός.

«Λέμε στα αδέρφια μας στη Γαλλία: Ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία», υπογράμμισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. «Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Η εργατική τάξη της Ελλάδας ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας», υπογράμμισε.

«Σήμερα δεν θα μπορούσαν οι φοιτητές να λείψουν από την κινητοποίηση αυτή», επισήμανε η Ασημίνα Γιαννείου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και μίλησε για τη συμμετοχή των νέων, μαθητών και φοιτητών στον απεργιακό αγώνα, δίνοντας την υπόσχεση στους γονείς και τους παππούδες τους πως τα δικαιώματα που κέρδισαν με τον αγώνα τους θα παλέψουν για να τα κρατήσουν. Το κλίμα του απεργιακού ξεσηκωμού μεταφέρθηκε έξω από την πρεσβεία με δεκάδες νέους, φοιτητές και φοιτήτριες να ενώνουν τη φωνή τους στη «Διεθνή» στη γλώσσα που γράφτηκε και τραγουδήθηκε για πρώτη φορά. Και τους εργαζόμενους από την Ελλάδα να τους συνοδεύουν με τους ανάλογους στίχους. «Στον αγώνα ενωμένοι»…

Κατήγγειλαν επίσης το γεγονός ότι μπροστά από τη Γαλλική Πρεσβεία είχαν παραταχθεί Κλούβες ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται στη Γαλλία συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους Γάλλους εργαζόμενους.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: