Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου

Συγκλονίζει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου την πρώτη μέρα της δίκης των δολοφόνων του

Πέρασαν τρία χρόνια και κάτι από την ημέρα που όλη η κοινωνία κατέστη μάρτυρας μιας φρικαλέας δολοφονίας! Ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε μέσα στο κέντρο της πόλης, μπροστά στα μάτια περαστικών και με την ύποπτη στάση και συνδρομή αστυνομικών. Ήταν ο γνωστός καλλιτέχνης και ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh.

Τρία χρόνια μετά και ξεκίνησε σήμερα η δίκη των δολοφόνων του. Μια δίκη που αφορά όλες και όλους εμάς, καθώς το θύμα θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς. Και ξέρετε αυτό κατά τη γνώμη μου έχει τεράστια αξία και πρέπει να αξιολογηθεί αναλόγως από την έδρα. Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, η ευκολία τέλεσεως της πράξης και η μετέπειτα στάση των θυτών δηλοί αμετανόητους δράστες.

Ανησυχητική για την εξέλιξη της διαδικασίας είναι ας μας επιτραπεί να σημειώσουμε, η προσπάθεια όσο το δυνατόν λιγότερης δημοσιότητας. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι εντός αιθούσης, καθόλου φωτογραφίες… Βοηθά και η συνθήκη της πανδημίας στον περιορισμό του κόσμου. Δεν μπορούμε όπως θέλουμε να παρακολουθήσουμε αυτή τη δική, να σταθούμε στο πλευρό των δικών του ανθρώπων.

Θα αφήσω τα λόγια του πατέρα του να μιλήσουν για το τι συνέβη σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της οδού Δέγλερη:

” Το 1955 γεννήθηκα, είχα τρία τέκνα τώρα έχω δύο, έμενα στην Αμερική και λόγω του συμβάντος αναγκάστηκα και μετακόμισα. Γνωρίζω ότι το παιδί μου δεν μπήκε για να κλέψει μέσα, το είπα στον κ. ανακριτή και μου απάντησε και κάθε μέρα φέρνω αυτά τα λόγια στο μυαλό μου, ότι πρέπει να γίνει ιατροδικαστική. Αυτό έγινε και αποδείχτηκε ότι δεν είχε μπει για να κλέψει. Το άλλο που του είπα, ήταν ότι θα μπορούσαν να κατεβάσουν το ρολό και αν ήταν κλέφτης να έρθει στο εδώλιο και να δικαστεί και εκεί μου απάντησε «πολλά θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν». Εγώ μετά είδα το βίντεο και ήταν μια στυγνή δολοφονία. Ποιος αμφιβάλλει γι αυτό; […] Για μένα οι αστυνομικοί είναι διπλά δολοφόνοι, απέκρυψαν στοιχεία, […] δεν έκαναν έλεγχο στα τηλέφωνα, εγκληματίσανε που δεν δώσανε στοιχεία, […] εγώ το βίντεο είδα να το έχουν κάτω αιμόφυρτο το παιδί και να το κλωτσάνε! Πού ακούστηκε, πριν λίγο ένας σκότωσε ένα γατάκι και είναι μέσα και αυτοί ακόμα είναι έξω! [φωνάζει]. Συγγνώμη για την οργή μου, αλλά εχω οργή μέσα και θυμό […] δεν είναι πράγματα αυτά σε πολιτισμένη χώρα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, λέω αυτά που έχω δει και που με εξοργίζουν σαν πατέρα.

Ήμουν ο πρώτος που μου είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος, ένα τηλέφωνο που είχα κάνει μου είπε για ιατρικές εξετάσεις για τα Χριστούγεννα, και του είπα θα πας σήμερα σε ιατρικό κέντρο και σου στέλνω σήμερα τα χρήματα. Είχε την στήριξή μας στο οικονομικό, δεν ήταν περιθωριακό άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, σε εκδοτικό οίκο, δούλευε σε θέατρο, μάλιστα ήταν χαρούμενος γιατί το θέατρο που έπαιζε θα γινόταν και την άλλη χρονιά. Έπαιρνε κάποιο επίδομα ως οροθετικός, εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα. Είχε την στήριξή μας στο οικονομικό, δεν ήταν περιθωριακό άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, σε εκδοτικό οίκο, δούλευε σε θέατρο, μάλιστα ήταν χαρούμενος γιατί το θέατρο που έπαιζε θα γινόταν και την άλλη χρονιά.Έπαιρνε και κάποιο επίδομα ως οροθετικός, εγώ δεν υπήρχε περιπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα. […]
Σε ένα πανηγύρι στο χωριό μου είχε πει «μπαμπά αύριο φεύγεις, πάμε στα κλαρίνα;» «Πώς και εσύ» του λεω «θες να πάμε εκει»; και μου είπε «θέλω να τη δω αυτή την τραγουδίστρια», ήταν χαρούμενος, σχολίαζε, εκεί στην Ιτέα εγώ είχα ταβέρνα. Μετά με παρομοίαζε στο τραπέζι και μας έκανε όλους να γελάσουμε ήταν ένα χαρούμενο παιδί ένα παιδί που μας λείπει. Ερχόντουσαν στην Ιτέα για να μάθουν για τον Ζαχαρία, η γυναίκα μου έκανε φροντιστήρια αγγλικών, μας ξέρανε ποιοι είμαστε.
Ήταν ακτιβιστής, έγραφε και του έλεγα «ρε παιδί μου εσύ θα φτιάξεις την κοινωνία; Στοχοποιείσαι με αυτά!». Του είχα πει θα πας τώρα σε ιδιωτικό κέντρο για εξετάσεις, του δείχναμε ιδιαίτερη προσοχή που ήταν οροθετικός του είχα πει και να έρθει στην Αμερική, αλλά δεν ήθελε. Δεν μπορούσα να τα περιορίσω τα παιδιά σε αυτά που θέλω εγώ.
Μακάρι να ήταν ληστής, να ήταν κατηγορούμενος εδώ σαν ληστής και να ήταν ζωντανός. Πολλές φορές πηγαίνω στο μνήμα του και λέω «μακάρι να ήταν ληστής».”
Κωστόπουλος Ευθύμιος, 20/10/2021
Μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαδικασία από το zackieohjusticewatch από όπου αντλήσαμε και το απόσπασμα
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: