Κάτω από τον πάτο… – Ο Παναγόπουλος “αποκαλύπτει”: Με απειλεί ο Ριζοσπάστης…!!111

Μόνο αλήθειες από τον Παναγόπουλο που αποκάλυψε πως το ΠΑΜΕ δεν έχει υπογράψει ούτε μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από τη μεταπολίτευση…

Το βίντεο από τη σημερινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ “Οι Αταίριαστοι”, με την εμφάνιση του Γιάννη Παναγόπουλου, θα γίνει συλλεκτικό, καθώς μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες ως προς το τι γίνεται κάτω από τον απόλυτο πάτο, τα είδη ζωής και πολιτικής σκέψης που αναπτύσσονται.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος, επικεφαλής της απερχόμενης διοίκησης και της συνδικαλιστικής κλίκας της ΓΣΕΕ, έκανε μια σπέσιαλ εμφάνιση χωρίς αντίλογο, όπως το συνηθίζει, στο φιλόξενο κανάλι. Κι αντί να ασχοληθεί με τον νόμο για το Αφαλιστικό, την πολιτική της κυβέρνησης και τα προβλήματα των εργαζομένων, αφιέρωσε και τα δέκα λεπτά της τηλεοπτικής του παρουσίας στον πραγματικό του εχθρό: το ΠΑΜΕ.

Ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, λέγοντας πως είχε μόλις διαβάσει τις απειλές του κομματικού οργάνου της συγκεκριμένης παράταξης -εννοεί τον Ριζοσπάστη, αλλά απαξίωσε και να τον κατονομάσει ακόμα. Αν απορείτε σε τι ακριβώς αναφέρεται, μπορείτε να δείτε το κύριο άρθρο του σημερινού Ρίζου με τίτλο “Ούτε τα προσχήματα“, όπου διαβάζουμε μεταξύ άλλων.

Στο επίκεντρο μπαίνουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, για να γίνει η απεργιακή μάχη δική τους υπόθεση, απέναντι στην απατηλή κυβερνητική προπαγάνδα. Απέναντι όμως και στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που με μια ανακοίνωση – μνημείο απεργοσπασίας, βγαλμένη από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, έσπευσε να βγει «λαγός» και στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Από τη νέα άθλια παρέμβαση της διορισμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ μπορούν να βγουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους. (…)

Η τόσο απροκάλυπτη στήριξή τους στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό κυβέρνησης – κεφαλαίου επιβεβαιώνει ότι έχουν πάρει ανταλλάγματα στην προσπάθεια που κάνουν να επιβάλουν με τη βία και την καταστολή τις νοθείες τους και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα. Δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα… Όχι βέβαια ότι τους είχαν μείνει και πολλά για να κρατήσουν!

Ακολουθήστε, από περιέργεια έστω, τον παραπάνω σύνδεσμο για να το διαβάσετε ολόκληρο. Και αν βρείτε έστω ίχνος κάποιας απειλής ή αντίστοιχο υπονοούμενο να το πείτε και σε εμάς ή μάλλον στον Παναγόπουλο, για να έχει κάτι σοβαρό να λέει. Τώρα ήξερε ότι μιλάει μόνος του και δε βρισκόταν κανείς στο studio να σημειώσει ότι λέει θρασύτατα ψέματα.

Τα καλύτερα μαργαριτάρια όμως δεν τα είχε εκστομίσει ακόμα. Συνεχίζοντας το δικό του τροπάρι, είπε πως το ΠΑΜΕ διέλυσε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (αυτό όπου είχαν έρθει μπράβοι και διευθυντές αντιπρόσωποι), γιατί δεν ανέχεται άλλη αριστερά πλην αυτού και την πλειοψηφία εκεί την είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι το ΠΑΜΕ δρα ως οργάνωση σε διατεταγμένη υπηρεσία του ΚΚΕ -για αυτό και το χαρακτηρίζει “βραχίονά του”. Ότι μόνο στην Ελλάδα έχουμε “το δίκιο του ΚΚΕ”.

Όταν τον ρώτησαν για το ασφαλιστικό, είπε να μείνει στην ίδια κατηγορία και να “ξεσκεπάσει την υποκρισία” του ΚΚΕ που κατέθεσε ερώτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, γιατί δεν υπάρχει διοίκηση στη ΓΣΕΕ για να υπογράψει. Ο πραγματικός του πόνος δηλαδή είναι πως έχασε ακόμα και αυτό τον διακοσμητικό ρόλο που είχε, για να “διαπραγματεύεται” με τον ΣΕΒ και να συνυπογράφει “αυξήσεις”-ψίχουλα. Κι έτσι ο ρόλος του δεν έχει πια καμία πρακτική αξία για το σύστημα που υπηρετεί, για αυτό και απαξιώνεται ακόμα περισσότερο, ακόμα και από τα αφεντικά του.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν η “αποκάλυψη” πως το ΠΑΜΕ δεν έχει υπογράψει καμία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από τη μεταπολίτευση, μολονότι ήταν και στο Προεδρείο για κάποια χρόνια, έχοντας τη θέση του Γραμματέα. Μικρή λεπτομέρεια πως το ΠΑΜΕ υπάρχει από το ’99 ενώ η μεταπολίτευση ξεκίνησε θεωρητικά 25 χρόνια πριν. Σημαντική “λεπτομέρεια” πως οι ταξικές δυνάμεις αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με τις μηδαμινές αυξήσεις που υπέγραφε η ηγεσία της ΓΣΕΕ, όλα τα τελευταία χρόνια, ακόμα και σε περιόδους ανάπτυξης, σύμφωνα και με τις δικές τους στατιστικές. Ήταν όμως μπροστά σε κάθε αγώνα των εργατών για να πετύχουν πραγματικές αυξήσεις, με συλλογικές συμβάσεις που να διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Παναγόπουλος ψέλλισε και μια “κριτική” στην Κυβέρνηση, ότι κάνει φτιασιδώματα στο νόμο Κατρούγκαλου αλλά δεν μπορεί να παρέμβει όσο είναι διορισμένη κι όχι εκλεγμένη διοίκηση. Κουβέντα δηλαδή για το παράθυρο (βασικά πόρτα ολόκληρη) που ανοίγει για την ιδιωτική ασφάλιση και για τις συντάξεις πείνας που θα έχουν οι εργαζόμενοι.

Για το φινάλε ας κρατήσουμε μια δική του κουβέντα που μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ. Όταν στο Συνέδριο υπάρχουν μέσα άτομα που δεν είναι σύνεδροι, δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, τότε αυτό ακυρώνεται. Αυτό ακριβώς θέλουν να διασφαλίσουν και οι ταξικές δυνάμεις, που δεν πρόκειται να αφήσουν τη συνδικαλιστική κλίκα να φέρει διευθυντές και μαϊμούδες ως αντιπροσώπους της τάξης μας.

Υγ: εδώ μπορείτε να απολαύσετε την εμφάνιση του  Παναγόπουλου, πηγαίνοντας προς τα πίσω στη ζωντανή ροή του προγράμματος του ΣΚΑΪ.

 

Δείτε ακόμα:

ΚΚΕ: Ο ΣΚΑΪ αρνήθηκε την παρέμβαση εκπροσώπου των συνδικάτων στην αθλιότητα Παναγόπουλου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: