«Kαθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός» – Ολονύκτιες διαμαρτυρίες σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη

Φοιτητικοί Σύλλογοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!»

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!», δηλώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προχωρούν σήμερα Δευτέρα 13 Μάη σε ολονύκτιες διαμαρτυρίες απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία, ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Στην Αθήνα, η ολονύκτια διαμαρτυρία ξεκινά στις 8 μ.μ., στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με το άνοιγμα των σχολών το πρωί, οργανώνονται συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Αποφάσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή είχαν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας, Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, Σχολών Μηχανικών, Επιστημών Υγείας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Επιστημών Τροφίμων του ΠαΔΑ. Επίσης οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 μ.μ., στον Λευκό Πύργο. Πολύμορφες δράσεις διοργανώνονται το πρωί στις σχολές της πόλης. Τη δράση στηρίζει και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Αντίστοιχα φοιτητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη έχουν προγραμματιστεί στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, με αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και τη στήριξη σωματείων και φορέων.

Επίσης, συγκέντρωση έξω από τα κτίρια της Φυσικομαθηματικής σχολής θα κάνουν τη Δευτέρα, στις 11 π.μ., οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Συμμετέχουμε μαζί με τους φοιτητές στην ολονύκτια διαμαρτυρία! Eίμαστε με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! Δευτέρα στις 20.00, Προπύλαια!», τονίζει στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας (ΣΕΜΑ).

«Kαθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός»

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ», αναφέρουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

«Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δεν λυγίζουν απέναντι στη βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ».

«Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν τον θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός», τονίζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Παράλληλα οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» καταγγέλλουν τη στάση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ που στηρίζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, καταψηφίζοντας τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας, είτε απέχοντας από τα ΔΣ που τη συζητούν.

«”Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δεν σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα-Παλαιστίνη”. Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία!», ζητά η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ενώνει τη φωνή της με του Φοιτητικούς Συλλόγους και με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο καλώντας επίσης στις ολονύκτιες διαμαρτυρίες.

Την πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων στηρίζει η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ και καλεί συλλόγους μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ, την ΠΟΣΔΕΠ και κάθε πανεπιστημιακό δάσκαλο ξεχωριστά να πάρουν μέρος.

Επίσης η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες των φοιτητών και εκφράζει τη στήριξή της σε αυτές.

Στο πλευρό τους εργατικά σωματεία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Αττικής  και της Θεσσαλονίκης «να βρεθούμε μαζί με τους φοιτητές» απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Αντίστοιχα, μια σειρά εργατικά σωματεία, καλώντας τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Αττικής να συμμετάσχουν μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στην ολονύκτια διαμαρτυρία σημειώνουν: «Δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδας για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του παλαιστινιακού λαού, που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στη Ράφα».

Το κάλεσμα απηύθυναν την Παρασκευή τα σωματεία: Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Αθήνας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας Ν. Αττικής.

Την κινητοποίηση στηρίζουν ακόμη το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, η ΠΕΜΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, το Σωματείο Καθαριστριών Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ.

Επίσης στην κινητοποίηση καλούν η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, και οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ «Σωκράτης», «Ν. Πλουμπίδης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», Χαϊδαρίου, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Αλ.Δελμούζος».

Ακόμα, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) «καλεί τις Ενώσεις, τα κλαδικά σωματεία των επαγγελματιών, επιστημόνων και αυτοκινητιστών να συμμετέχουν μαζικά στην ολονύκτια διαμαρτυρία που διοργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους, τη Δευτέρα στην Αθήνα για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη».

Ακόμα η ΟΓΕ χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό των φοιτητών που κινητοποιούνται στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου και καλεί τις γυναίκες σε μαζική συμμετοχή στις ολονύχτιες διαμαρτυρίες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: