«Κάποιος» παρακολουθεί το ΚΚΕ – Κραυγαλέο θάψιμο της υπόθεσης των «συνακροάσεων» σε βάρος του ΚΚΕ αλλά και επιβεβαίωση των καταγγελιών

Η προσπάθεια μηχανισμών με την αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων, να παρακολουθήσουν την δράση του ΚΚΕ μέσα από τις συνακροάσεις και υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, επιβεβαιώθηκε πλήρως από τα όσα αποκαλύφθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Η προσπάθεια μηχανισμών με την αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων, να παρακολουθήσουν την δράση του ΚΚΕ μέσα από τις συνακροάσεις και υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, επιβεβαιώθηκε πλήρως από τα όσα αποκαλύφθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε με το θέμα αυτό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να αναδείξει τις ευθύνες των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο «μαύρο σκοτάδι», η υπόθεση των «συνακροάσεων» – υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, που τρέχει από το 2016, με το τελευταίο κρούσμα να καταγράφεται τον Απρίλη του 2022, για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες τους και το πόσο έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Αυτή η συμπαιγνία τους φάνηκε ξεκάθαρα και στη συνεδρίαση. Η Επιτροπή μετά τα απανωτά σχετικά αιτήματα που υπέβαλε το ΚΚΕ, …εδέησε τελικά να συνεδριάσει με αποκλειστικό θέμα τις «συνακροάσεις» και υποκλοπές σε βάρος του Κόμματος.

Για πρώτη φορά από την περίοδο που ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές – που υπενθυμίζουμε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να λήξει άδοξα – αλλά και στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κλήθηκαν μάρτυρες που είχε προτείνει από την αρχή το ΚΚΕ.

Ωστόσο, ακόμα και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ σε μοιρασμένους ρόλους όπως φάνηκε με τη ΝΔ, επιχείρησε ξεκάθαρα να αποπροσανατολίσει, να υποβαθμίσει την συνεδρίαση που αφορούσε το ΚΚΕ.

Αξιοποιώντας το σωστό βέβαια αίτημα – με το οποίο εξαρχής συμφώνησε το ΚΚΕ – να προσκληθεί στην Επιτροπή, στο πλαίσιο άλλης συνεδρίασης, ο σημερινός πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν την «κολοκυθιά» αν θα έρθει ή δεν θα έρθει, απασχολώντας με αυτό το θέμα πάνω από μιάμιση ώρα την Επιτροπή παρά τις διαμαρτυρίες του βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της Επιτροπής Μ. Συντυχάκη, ότι «άλλο είναι το σημερινό θέμα της συνεδρίασης και πως ξεχειλώνετε την συζήτηση».

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας δεόντως την στάση της ΝΔ και κορυφώνοντας το «σόου» αποχώρησε από την συνεδρίαση, δείχνοντας ότι ήταν απλά και μόνο για τα προσχήματα η συμφωνία του να συνεδριάσει η Επιτροπή για την υπόθεση του ΚΚΕ.

«Κάποιος» παρακολουθεί το ΚΚΕ

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το ΚΚΕ είναι υπό παρακολούθηση από το 2016, ενώ έθεσε προς τους εισαγγελείς, τα μέλη των ομάδων της ΑΔΑΕ και της κρατικής ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση παρακολούθησης του ΚΚΕ συγκεκριμένα ερωτήματα με τα οποία ζητούνται εξηγήσεις για παραλείψεις και μεγάλες καθυστερήσεις στην διερεύνησης της υπόθεσης, για την προσπάθεια, η υπόθεση αυτή να αρχειοθετηθεί με συνοπτικές διαδικασίες και πολλά άλλα, χωρίς ωστόσο να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο Γιώργος Νούλης, εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών εξήγησαν και τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ την «έκανε με ελαφρά πηδηματάκια». Ανέφερε όσον αφορά τις συνακροάσεις και παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ ότι «Φυτεύτηκε κάτι με κάποιο τρόπο, κατέστη τεχνικά εφικτό στο ξεκίνημα τουλάχιστον, αλλά αυτό επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοι που το χειρίστηκαν στην πορεία ότι (…) κάποιος ακούει. Συζητάμε για παγίδευση».

Αντίστοιχα ο επίσης εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης είπε πως: «Φαίνεται κάποιοι, κακόβουλα να έχουν παρακολουθήσει τις τηλεφωνικές συνδέσεις του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα». Βέβαια ο ίδιος θέλοντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα έκανε λόγο για … «φάρσα».

Απάντηση έδωσε αμέσως ο Μ. Συντυχάκης επισημαίνοντας πως «Θα πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικός» υπενθυμίζοντάς του και ποιοι άλλοι έκαναν λόγο για φάρσα όπως π.χ. ο Κασιδιάρης. Πρόσθεσε πως «οι φάρσες γίνονται μια, γίνονται δυο, γίνονται τρεις. Δεν μπορεί να γίνονται όμως συστηματικά επί έξι χρόνια». Επομένως «μιλάμε τώρα για συνειδητές επιλογές κάποιων που παρακολουθούν συστηματικά, από το 2016 μέχρι και σήμερα την έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ».

Η Βάια Ακριβού που σήμερα είναι εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας, ήταν αυτή που πριν ως εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης στην Αθήνα, αποφάσισε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Η εξήγηση που έδωσε γι αυτό ήταν πως «στηρίχτηκα, ιδίως, στα δύο πορίσματα της ΑΔΑΕ, που, ναι μεν, έχουν κάποιες αναλύσεις, όμως, υπάρχουν κάποια σαφή συμπεράσματα, σύμφωνα με τα οποία, δεν διαπιστώθηκαν κάποιες παραβιάσεις που να στοιχειοθετούν το ποινικό αδίκημα της παραβίασης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών». Ωστόσο, δεν έδωσε απάντηση όταν ρωτήθηκε από τον Μ. Συντυχάκη γιατί δεν έλαβε υπόψη την έκθεση της ΑΔΑΕ στις 4/1/2017 η οποία έλεγε ότι στοιχεία «θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω έρευνας από τις Δικαστικές Αρχές» και αν προχώρησε σε κάποιες ενέργειες όπως την υποβολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής, με βάση την εκτίμηση της κρατικής ασφάλειας ότι «οι κλήσεις με διεθνή διασύνδεση κρίνονται ύποπτες» κ.ά.

Αίσθηση προκάλεσε η φράση του Χ. Μαστοραντωνάκη ότι «είναι μονόδρομος τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη δικογραφία. Λόγω της από 1/07/2019 τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα το αδίκημα πλέον έχει καταστεί πλημμέλημα και έχει παραγραφεί».

Οσον αφορά την ομάδα της ΑΔΑΕ ο Δημήτρης Βεργάδος μέλος της Ολομέλειας και της Ομάδας Ελέγχου 2022 σημείωσε ότι ο έλεγχος της υπόθεσης ο οποίος ξεκίνησε ξανά «κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, τον Απρίλιο του 2022 και είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνεται για να είμαι πιο σαφής. Δηλαδή, μέσα στο επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα, δηλαδή, ίσως και 30 ημερών να έχει ολοκληρωθεί». Συνολικά υποστήριξαν όπως ήταν αναμενόμενο ότι η ΑΔΑΕ λειτούργησε γρήγορα, όπως έπρεπε κοκ αποφεύγοντας με τη σειρά τους να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα.

Ανάλογου τύπου ήταν και οι απαντήσεις από τους υπεύθυνους της κρατικής ασφάλειας.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει την αλήθεια στο λαό

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μεταξύ άλλων τόνισε από το περιστύλιο της Βουλής τα εξής:

«Η πρώτη μονοθεματική συζήτηση για την υπόθεση των συνακροάσεων 2016 – 2022 στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων έγινε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Οι μάσκες έπεσαν!

Επαληθεύεται περίτρανα, ότι στην υπόθεση σε βάρος του ΚΚΕ, υπάρχει μεθοδευμένο, κραυγαλέο “θάψιμο” της αλήθειας.

Ελαμψε δια της απουσίας του από την ακρόαση, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ… επικαλούμενος αρρώστια, χωρίς να μπει στον κόπο να ενημερώσει, αν τελικά θα παραστεί ή όχι στη συνεδρίαση της επιτροπής».

Στη συνέχεια ο βουλευτής σχολίασε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που αξιοποίησε σωστό μεν αίτημα το οποίο στήριξε το ΚΚΕ «την πρόσκληση δηλαδή, στην Επιτροπή του νυν προέδρου της ΑΔΑΕ, αλλά με προφανή στόχο, να υποβαθμίσει τη συζήτηση για τις υποκλοπές στην έδρα του ΚΚΕ που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ -προσχηματικά είχε συνυπογράψει- και τελικά να αποχωρήσει από την αίθουσα. Μια βολική στάση, την αξιοποίησε η ΝΔ, επαναφέροντας κάθε τόσο στην συνεδρίαση της Επιτροπής, το αν πρέπει ή δεν πρέπει να κληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ το κυρίως θέμα ήταν η υπόθεση του ΚΚΕ».

Ο βουλευτής του Κόμματος υπογράμμισε πως «το ΚΚΕ κατέθεσε και σήμερα, ατράνταχτα στοιχεία για τις ευθύνες όλων των συναρμόδιων αρχών ΑΔΑΕ – Κρατική Ασφάλεια – Εισαγγελία, που έχουν άμεση εμπλοκή και ευθύνη στην έρευνα των παρακολουθήσεων σε βάρος του, τόσο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί κυβέρνησης ΝΔ. Απευθύναμε δεκάδες ερωτημάτων, χωρίς να δοθούν στα περισσότερα ουσιαστικές και πειστικές απαντήσεις, παρόλο που ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ είχε κάνει αναφορά για διεθνείς προεκτάσεις της υπόθεση του ΚΚΕ.

Τους καταλογίσαμε σκόπιμες καθυστερήσεις και παραλείψεις, τεράστια ερωτηματικά για τη δράση της ΑΔΑΕ, των εισαγγελικών αρχών και της κρατικής ασφάλειας, αλλά και των Εταιρειών – Παρόχων τηλεπικοινωνιών».

Εκανε σαφές πως «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει όλα τα στοιχεία γύρω και από την υπόθεση των υποκλοπών, δημόσια και πλατιά στον λαό και τη νεολαία, για να βγάλει ο λαός τα αναγκαία συμπεράσματα, να αντιμετωπίσει με τη δράση του όλα τα αντιδραστικά μέτρα που εξυφαίνονται σε βάρος του, από όλες τις κυβερνήσεις και να καταργήσει το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχουν νομοθετήσει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια.

Η ρίζα του προβλήματος, βρίσκεται βαθιά στο ίδιο το σύστημα. Είναι η εξουσία του κεφαλαίου και το κράτος της, που αξιοποιεί την παρακολούθηση, για την θωράκισή της απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του.

Μόνο ο λαός μπορεί να την ανατρέψει, με ισχυρό ΚΚΕ, στη Βουλή και στο λαό».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: