Κανένας φαντάρος στη Λιβύη – Να αποσυρθεί η συμφωνία για τις βάσεις: Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Κλείστε τις βάσεις γυρίστε και τα πλοία – Εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία

Με παλμό και μαζικότητα απαντάνε χιλιάδες λαού στην αισχρή συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας για τις βάσεις, που συζητείται σήμερα στη βουλή, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της και διατρανώντας την αποφασιστικότητα τους να μην επιτρέψουν η κυβέρνηση να μετατρέψει τη χώρα ακόμα περισσότερο σε ενεργό παίκτη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη και όχι μόνο περιοχή.

Συνθήματα όπως “Κανένας φαντάρος στη Λιβύη”, “Να αποσυρθεί η συμφωνία για τις βάσεις δεσπόζουν στις πικέτες των διαδηλωτών, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος απαιτεί “Κλείστε τις βάσεις γυρίστε και τα πλοία, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία”, “Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών” και “Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί”. Έντονη είναι η παρουσία διαδηλωτών με παλαιστινιακή σημαία, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο λαό της κατεχόμενης Παλαιστίνης, υπό το πρίσμα και του κατάπτυστου σχεδίου “ειρήνης” που παρουσίασε ο πρόεδρος Τραμπ, που ζητά ουσιαστικά από τον βάναυσα καταπιεζόμενο παλαιστινιακό λαό να συναινέσει στα τετελεσμένα της κατοχής. Μάλιστα, ένας από τους διαδηλωτές με παλαιστινιακή σημαία ανέβηκε επί σκηνής και προχώρησε σε ένα ιδιότυπο “stage diving”.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία φαντάρων στο συλλαλητήριο, που μετέφεραν τις συζητήσεις και την ανησυχία των συναδέλφων τους για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου και την αντίθεσή τους στην παρουσία ελληνικών δυνάμεων σε χώρες όπως η Λιβύη και η Σαουδική Αραβία, σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Συνταγμα

Από πότε η ελληνική αστική τάξη είναι το θύμα; – Μήνυμα φαντάρων στη μεγάλη πορεία ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις στο Σύνταγμα:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Donnerstag, 30. Januar 2020

Στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Παπαναστάσης, επαναλαμβάνοντας την προτροπή του προς τους αξιωματικούς των Ε.Δ να αρνηθούν την εθελοντική συμμετοχή τους σε αποστολές στο εξωτερικό, δίνοντας υπόσχεση πως δε θα είναι μόνη στον αγώνα τους. Ακολούθησε ομιλία της Γιώτας Ταβουλάρη από το ΠΑΜΕ, ενώ η συγκέντρωση συνεχίζεται με δυναμική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, υπό το γνώριμο κλοιό αστυνομικών δυνάμεων, με κλούβες παραταγμένες στην Ηρώδου Αττικού και τα γραφεία της ΕΕ. Την αλληλεγγύη του στους διαδηλωτές εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας την ώρα της ομιλίας του στη Βουλή, λέγοντας: “Η καρδιά μας και η ψυχή μας είναι εκεί έξω στο Σύνταγμα με τους χιλιάδες διαδηλωτές που τραγουδάνε για την αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών και όχι για τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών”.

Υπόλειμμα αμερικανικής σημαίας έξω από την πρεσβεία

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: