Κανένα ελαφρυντικό στο Ρουπακιά και τους 7 ηγέτες της ΧΑ για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – Ελαφρυντικά σε Μίχο, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Αρβανίτη

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Λαγός με το δικηγόρο του Κώστα Πλεύρη, προσπαθούν με δικονομικά τερτίπια να τρενάρουν την απόφαση.

Κανένα ελαφρυντικό δεν έλαβαν τα 7 ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που αποτελούσαν την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως συνέβη και για τους περισσότερους βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Το ίδιο συνέβη και για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και όσους ακόμα εμπλέκονταν στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν ούτε ελαφρυντικά για τους επιτιθέμενους στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ελαφρυντικά από την άλλη χορηγήθηκαν σε όσους έκρινε το δικαστήριο πως είχαν μικρή συμμετοχή την εγκληματική οργάνωση, ενώ από τους πρώην βουλευτές, ελαφρυντικά έλαβαν οι Μπούκουρας, Αλεξόπουλος, Αρβανίτης και Μίχος. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος λαμβάνουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, κάτι που δεν ξέρουμε αν για τον πρώτο αντιστοιχεί στο ότι έκλαιγε από βήματος βουλής και επικαλούνταν τον πρότερο πασοκικό του βίου. Στο Νίκο Μίχο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, το οποίο και πάλι αναρωτιόμαστε αν εκφράστηκε με το διπλό γάμο του με την ίδια γυναίκα. “Σύννομος βίος” αναγνωρίστηκε επίσης στο Μιχάλη Αρβανίτη.

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Λαγός, εξαφανισμένος ως τώρα από τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, προσπαθεί με δικονομικά κόλπα να φέρει προσκόμματα στη διαδικασία, αφού δήλωσε ότι το “δικαστήριο είναι προκατειλημμένο εναντίον μας” και στη συνέχεια, δια μέσω του συνηγόρου του Κώστα Πλεύρη, κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου, οδηγώντας σε μισάωρη διακοπή, με άγνωστο προς το παρόν αποτέλεσμα στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: