Ισόβια+15 χρόνια κάθειρξη – Οι ανώτερες ποινές επιβλήθηκαν στους δολοφόνους και βιαστές της Ε. Τοπαλούδη

Οι δύο δράστες κρίθηκαν από το δικαστήριο ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού και για ομαδικό βιασμό. Για την πρώτη κατηγορία τους επιβλήθηκαν ισόβια και για τη δεύτερη 15 χρόνια. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο κατηγορούμενους (τον 23χρονο Μ.Κ. και τον 21χρονο Α.Λ.) για τη φρικτή δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, επιβάλλοντας τις ανώτερες δυνατές ποινές και απορρίπτοντας τα ελαφρυντικά που επικαλέστηκε η υπεράσπισή τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο νεαροί δράστες κρίθηκαν από το δικαστήριο ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού και για ομαδικό βιασμό. Για την πρώτη κατηγορία τους επιβλήθηκαν ισόβια και για τη δεύτερη 15 χρόνια. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό.

Οι συνήγοροί  τους είχαν αιτηθεί τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλογιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης.

Το δικαστήριο όμως απέρριψε τα ελαφρυντικά ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέα.

“Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό” είπε η Αριστοτελία Δόγκα, προτείνοντας να επιβληθούν οι ανώτερες πηγές στους κατηγορουμένους, όπως και έγινε.

Η εισαγγελέας ξαναπήρε μάλιστα τον λόγο για να προτείνει διώξεις και για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα που προσπάθησαν να συγκαλύψουν τους δράστες και οι δικαστές αποσύρθηκαν εκ νέου για να αποφασίσουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: