Η συνήθεια που έγινε λατρεία – Ξαναέβγαλαν στέλεχος της ΔΑΠ να κάνει τον “απλό φοιτητή” στην ΕΡΤ

“Έχει βγει ένας φοιτητής που να μην είναι μέλος της ΔΑΠ κάπου να υπερασπιστεί αυτό το νομοσχέδιο;” αναρωτήθηκε ο Νίκος Αμπατιέλος, ξεμπροστιάζοντας την ελεεινή πρακτική της δημόσιας τηλεόρασης μετά από κάθε φοιτητική κινητοποίηση.

Συνταγή που πετυχαίνει(;) δεν την αλλάζεις, σκέφτηκαν στην ΕΡΤ, επιμένοντας στην πεπατημένη που ακολουθούν μετά από κάθε κινητοποίηση των φοιτητών το τελευταίο διάστημα, προβάλλοντας δαπίτες με πολιτικά, χωρίς δήλωση δηλαδή της ταυτότητάς τους, ως απλούς φοιτητές που όλως τυχαίως τυγχάνει να συμφωνούν απόλυτα με την κυβέρνηση.

Αυτή τη φορά, στον απόηχο της χθεσινής νέας δυναμικής συγκέντρωσης των φοιτητών, το απογευματινό δελτίο της ΕΡΤ φιλοξένησε τον Αλέξανδρο Μόσχο, τον οποίο παρουσίασε ως τελειόφοιτο Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑ.ΜΑΚ (επιμελώς αποκρύπτοντας το έτος σπουδών του, καθώς φέρεται να μπήκε στη σχολή το 2015, είναι δηλαδή οριακά στο ν+2 που προωθεί η κυβέρνησή του, σκόπιμα βέβαια εφαρμόζοντάς το μόνο στους νεοεισερχόμενους για να μην αποψιλωθεί απότομα η παράταξή της στα ΑΕΙ). Η παρουσιάστρια μάλιστα δε δίστασε να τον συστήσει με τη φράση: “Να δούμε λοιπόν τι λένε και οι άνθρωποι που βρίσκονται στους δρόμους μεταξύ άλλων”. Σε κανέναν δρόμο φυσικά δε θα μπορούσε να βρίσκεται ο εν λόγω φοιτητής, καθώς πρόκειται για το γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, γεγονός που είναι φυσικά αδύνατον να αγνοούσαν οι υπεύθυνοι του δελτίου, που απλώς θεωρούν τους θεατές τους ηλίθιους.

Το ίδιο είχαν ξανακάνει εξάλλου πριν λίγο καιρό, εμφανίζοντας στελέχη της ΔΑΠ από το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου “ινκόγκνιτο” να επιχειρηματολογούν πανομοιότυπα με τον αρχιδαπίτητη Θεσσαλονίκης για τα φοβερά πλεονεκτήματα του νομοσχεδίου. Το μόνο που απομένει είναι να βγάλουν και τον Παύλο Μαρινάκη, πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, ως αγανακτισμένο απόφοιτο που πανηγυρίζει για την τάξη που βάζει η κυβέρνηση στα “άντρα ανομίας” των πανεπιστημίων.

Την τακτική αυτή δεν άφησε ασχολίαστη ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ σήμερα, απευθύνοντας το ρητορικό ερώτημα αν “υπάρχει ένας φοιτητής που να μην είναι μέλος της ΔΑΠ κάπου να υπερασπιστεί αυτό το νομοσχέδιο;”, αναφερόμενος στο περιστατικό με το Μόσχο, του οποίου η πραγματική ταυτότητα αποκαλύφθηκε πολύ γρήγορα.

Y.Γ. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Μόσχος φαίνεται τελικά να μην είναι “αιώνιος”, αλλά να έχει πάρει πτυχίο πριν ένα χρόνο. Κάτι που δεν καθιστά λιγότερο αστεία την υπόθεση, αφού καταδεικνύει τη δυσκολία να βρεθεί εν ενεργεία φοιτητής να υπερασπιστεί το έκτρωμα Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: