Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι διαρκής – Πιο δυνατό ΚΚΕ να γίνει ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ:

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού. Αυτή τη μομφή το ΚΚΕ την εκφράζει εδώ και τέσσερα χρόνια, όχι μόνο μέσα στη βουλή με την καταψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ, αλλά κυρίως μέσα στον καθημερινό αγώνα, παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτή η μομφή, όμως, δεν εξαιρεί κανένα από τα κόμματα που, είτε προηγούμενα από τη θέση της κυβέρνησης είτε τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετούν τα κρίσιμα βάθρα αυτής της πολιτικής, ακόμη και στο επίμαχο ζήτημα των υποκλοπών, συνδιαμορφώνοντας το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης και στηρίζοντας το σημερινό σάπιο σύστημα και το κράτος του.

Αυτά τα ζητήματα θα αναδείξει το ΚΚΕ με τη συμμετοχή του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και με την καταψήφιση της κυβέρνησης. Όμως, η πραγματική μομφή του λαού θα κριθεί με τον αγώνα και με την ψήφο του. Για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να γίνει ο ίδιος ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική, με ένα ΚΚΕ πιο δυνατό.»

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι εγκέφαλος ενός εγκληματικού δικτύου που έστησε ο ίδιος για να παρακολουθεί υπουργούς, πολιτικούς, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και δημοσιογράφους με σκοπό να τους έχει στο χέρι και να τους εκβιάζει και έκανε λόγο για «νοοτροπία συμμορίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ζήτησε από τη ΑΔΑΕ επίσημο έλεγχο για να διαλευκανθεί εάν πράγματι έγιναν παρακολουθήσεις για τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τον ΑΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρο, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Λιακόπουλο, τον πρώην και νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξοπλισμών Λάγιο και Αλεξόπουλο και «η απάντηση ήταν έξι στα έξι».

Ανέφερε ότι οι παρακολουθήσεις γίνονταν με παγιδευμένο μήνυμα με κακόβουλο λογισμικό αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο για όσους δεν άνοιγαν το παγιδευμένο μήνυμα. Υποστήριξε ότι το όλο θέμα αποκαλύφθηκε από την επιμονή της ΑΔΑΕ να κάνει έλεγχο.

Αν και μίλησε 40 λεπτά κάνοντας εκτενή αναφορά στις παρακολουθήσεις, εντούτοις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις και επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων αφού όπως έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: