Γιώργος Μαρίνος από την Εύβοια: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα οι πλημμύρες – Πάλη ενάντια στη βάρβαρη κανονικότητα με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση»

“Στην επίσκεψη μου σήμερα στις πληγείσες περιοχές και στην συζήτηση με τους κατοίκους σε Προκόπι, Μετόχι, Σπαθάρι, Λίμνη, Ροβιές κ.α. επιβεβαιώθηκαν όλα όσα ο λαός της περιοχής είχε προβλέψει και φοβόταν. Είναι τραγικό! – Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της Βόρειας Εύβοιας.”

Στις πληγείσες, από τις βροχές, περιοχές του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια περιόδευσε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του σημείωσε:

«Ο λαός της Βόρειας Εύβοιας για πολλοστή φορά βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων του, της περιφέρειας και των δήμων.

Στην επίσκεψη μου σήμερα στις πληγείσες περιοχές και στην συζήτηση με τους κατοίκους σε Προκόπι, Μετόχι, Σπαθάρι, Λίμνη, Ροβιές κ.α. επιβεβαιώθηκαν όλα όσα ο λαός της περιοχής είχε προβλέψει και φοβόταν. Είναι τραγικό! Για μια ακόμη φορά πλημμύρισε ο ποταμός Κηρέας και μάλιστα στα ίδια σημεία που είχε πλημμυρίσει το 2018, το 2020. Πλημμύρισε το Μετόχι και ο κάμπος, συνέπεια του “πλημμυρικού” έργου που κατασκευάστηκε στο χωριό και για το οποίο ιδιαίτερα μετά την πλημμύρα που ακολούθησε την νεροποντή πριν λίγες μέρες είχαμε προειδοποιήσει. Πλημμύρησαν οι Ροβιές όπου η κατάσταση με το “πλημμυρικό” φράγμα χωρίς σίδερο που έσπασε στην τελευταία νεροποντή επιβαρύνθηκε και από “πλημμυρικά” έργα που δημιούργησαν τάφρους στο δρόμο. Πλημμύρησε η Λίμνη λόγω των αναποτελεσματικών  φραγμάτων.

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Κυβερνήσεις, περιφέρεια και δήμος είναι συνυπεύθυνοι και συνυπόλογοι απέναντι στο λαό της περιοχής. Και για αυτό αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη του υπουργού πολιτικής προστασίας συνοδευόμενου από τον δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Το θράσος ξεχειλίζει όταν την ίδια στιγμή διώκονται αγωνιστές συνδικαλιστές που αγωνίζονται για να κρατηθούν οι δρόμοι στην Βόρεια Εύβοια ανοιχτοί και ο λαός στον τόπο του.

Καλούμε το λαό της Βόρειας Εύβοιας να αντιπαλέψει την βάρβαρη κανονικότητα που προσπαθούν να του επιβάλουν. Να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ και στη “Λαϊκή Συσπείρωση” που παλεύει για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, σε σύγκρουση με την πολιτική που μας καίει και μας πνίγει,  την πολιτική που υπολογίζει σαν κόστος την πολιτική προστασία και τελικά την ανθρώπινη ζωή.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της Βόρειας Εύβοιας. Να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: