Για βιασμό κατά συρροή συνελήφθη ο Δημήτρης ο Λιγνάδης

Σε μια προφανή προσπάθεια επικοινωνιακής ρελάνς, το υπουργείο δικαιοσύνης, ελάχιστα μετά τη σύλληψη Λιγνάδη εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει μεταξύ άλλων πως “η δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο”.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε τελικά για το Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη από τις αρχές και μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ αυτή την ώρα. Σημειώνεται ότι μόλις πριν λίγες ώρες ο σκηνοθέτης είχε εμφανιστεί στη ΓΑΔΑ με το δικηγόρό του, για να ρωτήσει αν υπήρχε ένταλμα, λαμβάνοντας τότε αρνητική απάντηση, ενώ συνελήφθη μετά στο σπίτι που είχε δηλώσει. Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι αυτή του βιασμού κατά συρροή.

Την ίδια στιγμή, οι καταγγελίες σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού πληθαίνουν, καθώς φαίνεται πως κατέθεσε κι άλλος μάρτυρας στον εισαγγελέα, υποστηρίζοντας πως βιάστηκε από το Λιγνάδη πριν από πενταετία, σε περίοδο δηλαδή που τα αδικήματα δεν έχουν ακόμα παραγραφή. Η κλήτευση του μάρτυρα έγινε στα πλαίσια της μήνυσης που είχε υποβληθεί από τον 40χρονο Βασίλη Κ, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε περιγράψει και δημόσια τη μακροχρόνια σεξουαλική εκμετάλλευση που υπέστη από το σκηνοθέτη.

Επιπλέον, φέρεται χθες να μίλησε και γυναίκα, που ανήκε ως το 2017 στο στενό κύκλο του σκηνοθέτη, αναφέροντας ότι γνώριζε για τις επαφές του με ανήλικους. Η διαδικασία συλλογής μαρτυριών και στοιχείων από την Εισαγγελία φαίνεται να βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, οδηγώντας στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, αν και ερωτήματα προκαλούνται από το διάστημα που είχε στο χρόνο του ο συλληφθείς από τις πρώτες καταγγελίες ως σήμερα, όπως και για τα πήγαινε – έλα που φαίνεται πως είχε στη ΓΑΔΑ.

Σε μια προφανή προσπάθεια επικοινωνιακής ρελάνς, το υπουργείο δικαιοσύνης, ελάχιστα μετά τη σύλληψη Λιγνάδη εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει μεταξύ άλλων πως “η δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο”.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: