Έρχονται οι κομμουνιστές και μας χτυπάνε τα κουδούνια! – Η αντικομμουνιστική υστερία του Βλάχου στην Πετρούπολη σπάει τα κοντέρ!

Ο Στέφανος Βλάχος, δήμαρχος Πετρούπολης, τρέμει να μη χάσει τη θέση του και κάνει “άκρως σοβαρές” καταγγελίες για τα… “σταλινικά εγκλήματα” των “ομάδων του Περισσού” που χτυπάνε τα κουδούνια βραδιάτικα και τρομοκρατούν τον κόσμο -αλλά δεν πτοούν- το δημοκρατικό του φρόνημα! Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά αντικομμουνιστική παραφροσύνη…

Αν δεν προερχόταν από επίσημα χείλη, θα ήταν απλώς τρολάρισμα της κακιάς ώρας. Είναι όμως -κάτι σαν- επίσημη καταγγελία από τον τοίχο και το δημόσιο προφίλ του δημάρχου Πετρούπολης, Στέφανου Βλάχου. Σε άπταιστη μπουμερική διάλεκτο (με τετράδες θαυμαστικών, ξεκάρφωτα κενά πριν τα σημεία στίξης κτλ), ο Στέφανος Βλάχος καταγγέλλει σε δραματικό ύφος τις “ομάδες από τον Περισσό”, γιατί “κατακλύζουν τις γειτονιές της Πετρούπολης” και -σα να μην έφτανε αυτό- “αναστατώνουν τους κατοίκους”. Πώς λέτε; “Χτυπώντας κουδούνια αδιάκριτα το βράδυ”. Και αν δε σας πάγωσε το αίμα, με όλες αυτές τις φρικτές πράξεις των κομμουνιστών -που έρχονται να προστεθούν στη μακρά φαιδρή λίστα με τα περιβόητα “σταλινικά εγκλήματα”, είναι γιατί θα ανήκετε σε εκείνους τους ατρόμητους, με το δημοκρατικό φρόνημα, που δε φοβούνται τους κομμουνιστές και τις πρακτικές τους.

Θα αναρωτηθεί κανείς: είναι δυνατόν να ρεζιλεύεται με τέτοιον τρόπο ένας σοβαρός αστός πολιτικός, που διεκδικεί την επανεκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου; Δε φοβάται πως θα γίνει έτσι καταγέλαστος; Σε ποιον νομίζει ότι απευθύνεται με τέτοια νηπιακά επιχειρήματα;

Και θα έχει δίκιο, από μια άποψη -αλλά μόνο από μία. Γιατί ο Βλάχος είναι πονηρός και ξέρει πολύ καλά σε ποιους απευθύνεται. Προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα με κάθε θεμιτό -και κυρίως- αθέμιτο μέσο. Και έχει το κοινό που του ταιριάζει, αν κρίνουμε από κάποιους σχολιαστές και τα διαμαντάκια που αφήνουν κάτω από την ανάρτηση. Αλιεύουμε μερικά ενδεικτικά -αδικώντας ίσως τα άλλα, που είναι εξίσου γραφικά, σαν ηλιοβασίλεμα από τα νταμάρια της Πετρούπολης, με την Αθήνα πιάτο.

Αυτοι ειναι βορεια κορεα προσοχη
Μυνηση στον δήμαρχο Περισσού
Έτσι έχει μάθει ο Περισσός, να είναι Νερό κουβαλιτης στην Ν Δ!!

Αφήνουμε την “ορθογραφία”, όπως την βρήκαμε στο πρωτότυπο -ενδεικτική και αυτή για την ποιότητα των σχολιαστών-, και προχωράμε στην ουσία και την ερμηνευτική ανάλυση των… στίχων που διαβάσαμε και είναι γεμάτοι βαθιά νοήματα.

Κάποιος μιλάει για Βόρεια Κορέα -όπου φαίνεται πως το στυγνό καθεστώς των Κιμ βασανίζει τους πολίτες, χτυπώντας αδιακρίτως τα κουδούνια τους κάθε βράδυ.
Ένας άλλος ζητά στο σχόλιό του να γίνει μήνυση στον δήμαρχο Περισσού -sic! Φανταστείτε την απογοήτευσή του, όταν μάθει πως η συνοικία του Περισσού δεν είναι αυτόνομος δήμος και πως ο -ανύπαρκτος- δήμαρχος Περισσού δεν είναι ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Κι ένας τρίτος βάζει μπρος τη γνωστή κασέτα για τον Περισσό, που είναι νεροκουβαλητής στη ΝΔ. Κρίμα βέβαια για το αφήγημά του, που δε συμφωνεί με τα γεγονότα. Αυτά λένε ότι η παράταξη του Βλάχου έχει θέση για κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι και είναι η βασική δύναμη που έκανε κομπρεμί με τη Δεξιά, θυσιάζοντας τις “πολιτικές αρχές” της για ιερό σκοπό: να μην έρθουν ξανά στα πράγματα οι κομμουνιστές. Φανταστείτε πόσα κουδούνια θα βαράνε αν γίνουν (τοπική έστω) εξουσία…

Κανονικά, η καταγγελία αυτή για τα κουδούνια προσφέρεται για να κρεμάσουν κουδούνια σε αυτόν που την κάνει, δηλαδή στον Βλάχο. Αυτός όμως βρίσκει κοινό και τα κάνει. Το θέμα είναι πόσοι είναι αρκετά εύπιστοι για να καταπιούν αμάσητο το πολιτικό σανό που τους προσφέρει. Και στον αντίποδα, πόσοι θα αντιδράσουν βλέποντας τον Βλάχο να υποτιμά τη νοημοσύνη τους, και θα του δώσουν την καλύτερη απάντηση την Κυριακή, στις κάλπες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: