Επιστολή διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Χιλής για τη δίωξη κομμουνιστή βουλευτή και την καταστολή

Η πείρα έχει αποδείξει πως οι διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές είναι πάντα προπομπός συνολικότερης κλιμάκωσης της επίθεσης στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και τα λαϊκά δικαιώματα.

Παρέμβαση με επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφεται από το Γιώργο Μαρίνο εκ μέρους του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, στην πρεσβεία της Χιλής στην Αθήνα έκανε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη σύλληψη του βουλευτή του ΚΚ Χιλής Hugo Gutiérrez και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται στη χώρα, με την καταστολή να παραμένει αμείωτη, έχοντας ήδη αφήσει πίσω της πάνω από 30 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Ο βουλευτής είναι αντιμέτωπος με διώξεις, από τότε που βουλευτές των ακροδεξιών κομμάτων UDI και RN, αμφότερα αποτελούμενα από συνεργάτες και νοσταλγούς του δικτάτορα Πινοτσέτ, προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Χιλής, ζητώντας την ανάκληση της βουλευτικής ιδιότητας του Gutiérrez για “υποκίνηση σε μίσος” και “διασάλευση της δημόσιας τάξης”:

«Προς: Πρεσβεία της Χιλής

Υπόψη της κυρίας Πρέσβειρας Ares Mora

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΚΚΕ προς την πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα

κ. Πρέσβειρα,

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Σεμπαστιάν Πινιέιρα, που οξύνει παραπέρα τα μεγάλα προβλήματα του λαού της Χιλής, καταγγέλλει απερίφραστα την καταστολή των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων και τις δολοφονίες διαδηλωτών και απαιτεί να τιμωρηθούν άμεσα οι ένοχοι.

Σε αυτά τα πλαίσια καταγγέλλουμε τη δίωξη του βουλευτή του ΚΚ Χιλής, Hugo Gutiérrez, από την κυβέρνηση της Χιλής, η οποία χρησιμοποιεί έωλα προσχήματα και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η δίωξή του. Η πείρα έχει αποδείξει πως οι διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές είναι πάντα προπομπός συνολικότερης κλιμάκωσης της επίθεσης στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και τα λαϊκά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη στήριξή του στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στη Χιλή και στα δίκαια αιτήματά τους, εκφράζει ιδιαίτερα την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Χιλής και την ΚΝ Χιλής που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα και θα σταθεί στο πλευρό τους χρησιμοποιώντας όλα τα αναγκαία μέσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

Γιώργος Μαρίνος

Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: