“Ενοχλούνται οι αστικές κυβερνήσεις από τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε” – Παρέμβαση του ΚΚΕ στην ευρωβουλή για τη σχεδιαζόμενη απαγόρευση του ΚΚ Πολωνίας

Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια να ποινικοποιηθεί οποιαδήποτε αναφορά στο σοσιαλισμό – κομμουνισμό αποσκοπεί στο να αποδεχτούν οι λαοί τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την ανεργία που φέρνει η νέα καπιταλιστική κρίση με καταλύτη την πανδημία.

Ερώτηση για την προωθούμενη από την Πολωνική κυβέρνηση απαγόρευση του ΚΚ Πολωνίας κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στηλιτεύοντας παράλληλα την υποκρισία της ΕΕ, που δήθεν “ανησυχεί” για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στη χώρα, την ώρα που κλείνει τα μάτια μπροστά μπροστά στον αυταρχισμό, όταν αυτός στρέφεται κατά των κομμουνιστών. Τονίζει ότι όλα αυτά πηγάζουν από την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που ενστερνίζεται και προπαγανδίζει ενεργά η ΕΕ, ζητώντας ταυτόχρονα να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διώξεις κατά των Πολωνών κομμουνιστών:

Ο γενικός εισαγγελέας και υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας αιτήθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο την απαγόρευση του ΚΚ Πολωνίας. Πρόκειται για άλλη μια προκλητική επιχείρηση παρεμπόδισης της δράσης των κομμουνιστών σε κράτος-μέλος της ΕΕ.

Τέτοιες διώξεις αποδεικνύουν ότι οι επικρίσεις της ΕΕ περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στην Πολωνία σταματούν όταν η δικαιοσύνη καταδικάζει τους κομμουνιστές και το ΚΚ Πολωνίας για τις ιδέες τους, όταν απαγορεύει τη δράση τους ή και τα κομμουνιστικά σύμβολα. Η εξίσωση των φασιστών-ναζιστών του χθες και του σήμερα με τους κομμουνιστές, εκείνους που πολέμησαν και πολεμούν το φασισμό αποτελεί κατεύθυνση της ΕΕ, καταγεγραμμένη σε πλήθος ψηφισμάτων και διακηρύξεων.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στηρίζονται στο απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο της Πολωνίας που ανιστόρητα εξισώνει τους κομμουνιστές με τους φασίστες στο όνομα του «ολοκληρωτισμού». Επικαλούμενοι το καταστατικό του ΚΚ Πολωνίας κάνουν λόγο για προσπάθεια επιβολής «ολοκληρωτικών και κομμουνιστικών μεθόδων» παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια το κατηγορητήριο κατέρρευσε και το ΚΚ Πολωνίας απαλλάχθηκε στο δικαστήριο.

Η αλήθεια είναι ότι ενοχλούνται οι αστικές κυβερνήσεις από τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε και έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι των πρωτόγνωρων κοινωνικών δικαιωμάτων που απολάμβανε ο λαός της ΛΔ της Πολωνίας. Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια να ποινικοποιηθεί οποιαδήποτε αναφορά στο σοσιαλισμό – κομμουνισμό αποσκοπεί στο να αποδεχτούν οι λαοί τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την ανεργία που φέρνει η νέα καπιταλιστική κρίση με καταλύτη την πανδημία, που αφήνει τους λαούς εκτεθειμένους, ανοχύρωτους στην εκμετάλλευση που μοιράζει απλόχερα ο καπιταλισμός όπου γης.

Επιπλέον, ο Κ. Παπαδάκης υπέβαλλε τα παρακάτω ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέναντι στο αίτημα να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις ενάντια στο ΚΚ Πολωνίας και να δοθούν εγγυήσεις για την ανεμπόδιστη συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας;

Πώς τοποθετείται στο ζήτημα της απαράδεκτης ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας από τις πολωνικές αρχές και στις διώξεις ενάντια σε όποιον την προπαγανδίζει που παραβιάζει και τα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες;»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: