Ένας-ένας εκτός φυλακής οι νεοναζί χρυσαυγίτες! – Αποφυλακίζεται ο Γ. Πατέλης, ο πυρηνάρχης Νίκαιας!

Ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την αποφυλάκισή του λέγοντας πως “δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης”, καθώς “το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών” (!), ενώ τον χαρακτήρισε “υποδειγματικό κρατούμενο”!

Μόλις έναν χρόνο μετά την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ένα ακόμα ηγετικό της στέλεχος αποφυλακίζεται, καθώς το Πενταμελής Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής του Γιώργου Πατέλη, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Φύσσα.

Υπενθυμίζουμε πως ο Πατέλης είχε ρόλο συντονιστή στη δολοφονική επίθεση στον Παύλο Φύσσα, ως πυρηνάρχης Νίκαιας, ενώ είχε καταγραφεί σε βίντεο να εκστομίζει τη χαρακτηριστική φράση “ό,τι κινείται σφάζεται”. Παρόλα αυτά, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την αποφυλάκισή του λέγοντας πως “δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης”, καθώς “το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών” (!), ενώ τον χαρακτήρισε “υποδειγματικό κρατούμενο”!

Η πλευρά του Πατέλη επικαλέστηκε ψυχολογικά ζητήματα του παιδιού του, προσκομίζοντας ψυχολογικές γνωματεύσεις. Ενώ το δικαστήριο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αίτημά του και του επέβαλε ως περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση στο τοπικό Α.Τ. στις αρχές κάθε μήνα, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: