Εκτός φυλακής και δεύτερος αρχιναζί – Έξω ο εκπαιδευτής του τάγματος εφόδου της Νίκαιας Γιώργος Τσακανίκας

Χαρακτηριστική η φωτογραφία του στη Νέδα, όπου φαίνεται να εκπαιδεύει στις πολεμικές τέχνες το Ρουπακιά, το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα.

Με ομόφωνη απόφαση και θετική πρόταση από την εισαγγελέα της έδρας, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του ναζί Γεώργου Τσακανίκα που καταδικάστηκε 6 χρόνια για συμμετοχή στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους μέχρι το Εφετείο.

Πρόεδρος του δικαστηρίου που αποφάσισε ομόφωνα την αποφυλάκιση του Τσακανίκα ήταν η Μαρία Τόμου, μέλη οι Αργυρώ Κανελλοπούλου, Σταυρούλα Κατσαβού-Ρούτση, Ευαγγελία Δαούτη και Δομνίκη Λασπά και εισαγγελέας που πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης ήταν η Βιργινία Σακελλαροπούλου. Να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του.

Ο Τσακανίκας ήταν μαζί με  τους χρυσαυγίτες Πατέλη και Καζαντζόγλου από τα βασικότερα στελέχη της ΤΟ Νίκαιας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μέλος του Πενταμελούς, ιδεολογικός καθοδηγητής και εκπαιδευτής στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Μεταξύ άλλων είχε οριστεί από το ναζί Γ. Λαγό ως αυτός που θα τρομοκρατούσε τον Δήμου, ώστε να καταθέσει για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, ότι δεν είχε καμία σχέση η Χρυσή Αυγή. Χαρακτηριστική η φωτογραφία του στη Νέδα, όπου φαίνεται να εκπαιδεύει στις πολεμικές τέχνες το Ρουπακιά, το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης τον είχε αθωώσει για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα λόγω αμφιβολιών, είχε κατηγορηθεί για απλή συνέργεια. Τουλάχιστον τον έστειλε στη φυλακή, απ’ όπου, όμως το Πενταμελές Εφετείο, τον αποφυλακίζει… Είναι ο δεύτερος χρυσαυγίτης που αποφυλακίζεται και το γεγονός δημιουργεί ερωτηματικά. Ο πρώτος, ο χρυσαυγίτης Νίκος Παπαβασιλείου αποφυλακίστηκε μόλις 4 μήνες μετά την καταδίκη του.

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: