Είμαι ΚΕΘΕΑ και είμαι εδώ – Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ταφόπλακα που βάζει η ΠΝΠ

Μπορεί να είχαν ταινίες-φίμωτρο στο στόμα τους, αλλά έδωσαν το πιο ηχηρό μήνυμα στον υπουργό Υγείας: όχι στην ταφόπλακα στο ΚΕΘΕΑ.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, το μήνυμα δόθηκε ταυτόχρονα: όχι στην ΠΝΠ που καταλύει την αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ βάζοντας στην ουσία ταφόπλακα στη λειτουργία του. Στη σημερινή κινητοποίηση έδωσαν το “παρών” οι εργαζόμενοι του προγράμματος, οι γονείς των μελών που συμμετέχουν σε αυτό, καθώς και δεκάδες μαζικοί φορείς.

Το μήνυμα δόθηκε έξω από το Υπουργείο Υγείας με τη μαζική παρουσία, με θεατρικά δρώμενα, με μουσικά όργανα, και άλλα ευφάνταστα μέσα. Παρόντες ήταν επίσης μέλη του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ Νίκο Σοφιανό.

Το ίδιο μήνυμα δόθηκε και σε μια σειρά άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου οι διαδηλωτές σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο.

Ενώ στην Πάτρα, στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το δημαρχείο, παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό και ο Κ. Πελετίδης. Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα της δημοτικής αρχής, που ζητά την ανάκληση της ΠΝΠ και την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ.

Πηγή φωτό: Eurokinissi-902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: