“Είδα τον άνδρα των ΜΑΤ να πατάει το κεφάλι του γιου μου στο πάτωμα…”

Μια οικογένεια στα Πετράλωνα αρνήθηκε να αφήσει τους αστυνομικούς να μπουκάρουν στο σπίτι της, χωρίς άδεια εισαγγελέα, για να υποστεί τις συνέπειες του δόγματος “νόμος και τάξη”.

Μετά το Πανεπιστημιακό Άσυλο, σειρά παίρνει και το οικιακό άσυλο. Εξάλλου, σύμφωνα με τη λογική των νοικοκυραίων, όποιος δεν έχει κάτι να κρύψει, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Σήμερα το πρωί, έλαβε χώρα αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης Ματρόζου στο Κουκάκι. Στόχος όμως δεν ήταν μόνο όσοι συμμετείχαν στην κατάληψη, αλλά και οι γείτονες που ήταν ύποπτοι ως… συνεργάτες τους.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο “Καλημέρα Ελλάδα” μια κάτοικος των Πετραλώνων, που είχε την “ατυχία” να μένει στην πολυκατοικία που είναι ακριβώς δίπλα στο κατειλημμένο κτίριο, οι άνδρες των ΜΑΤ απαίτησαν να μπουν στο σπίτι της οικογένειάς της, στο πλαίσιο της επιχείρησης τους. Τα μέλη της οικογένειας ζήτησαν την εισαγγελική άδεια, για να τους επιτρέψουν να περάσουν. Όταν άκουσαν βήματα στην ταράτσα του σπιτιού τους, πήγαν να δουν τι γίνεται και ζήτησαν εκ νέου την εισαγγελική άδεια, για να εισπράξουν ωμή βία, όπως επιτάσσει το δόγμα “νόμος και τάξη”, για όσους δε συνεργάζονται οικειοθελώς.

Η καταγγέλλουσα προσθέτει πως οι άνδρες των ΜΑΤ έδεσαν τα χέρια του συζύγου της και του γιου της, ενώ απείλησαν να την πετάξουν από τη σκάλα.

«Ήρθαν τα ΜΑΤ και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα».

«Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις ήθελαν να περάσουν από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα. Θέλαμε ένα χαρτί εισαγγελέα για να γίνει το οτιδήποτε. Δεν έχουμε σχέση με το διπλανό κτίριο. Στη συνέχεια ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει δαρμένους και ξυλοδαρμένους στην ΓΑΔΑ».

Η απάντηση της αστυνομίας ήταν πως όλα έγιναν νόμιμα, με παρουσία εισαγγελέα, ενώ τα μέλη της οικογένειας συνελήφθησαν γιατί “αντέδρασαν στην επιχείρηση”. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους δε διαπιστώθηκε κάτι ύποπτο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: