Διονύσης Τσακνής -“Είχα αυταπάτες για την ΕΡΤ, δε θα ξαναέμπλεκα” (VIDEO)

Τους λόγους που “δε θα ξαναέμπλεκε” με τη διοίκηση της ΕΡΤ ανέφερε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, σε ένα μίνι-απολογισμό της θητείας του ως επικεφαλής τα πρώτα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση της επανάκαμψης του Διονύση Τσακνή στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, δεν ήταν λίγοι όσοι περίμεναν ίσως κάποια αυτοκριτική του τοποθέτηση, όχι προφανώς εν είδει “δήλωσης μετανοίας”, που ποτέ δε ζήτησαν οι κομμουνιστές, παρά μόνο ζητούνταν από τους διώκτες τους ιστορικά,  αλλά ως απόσταγμα των όσων είχε βιώσει τα χρόνια της απομάκρυνσής του, ιδίως σε σχέση με τη θητεία του ως προέδρου της ΕΡΤ τα πρώτα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια πρώτη, αν κι όχι ακριβώς ολοκληρωμένη “απάντηση” ήρθε μέσα από το φακό της μεσημεριανής εκπομπής του OPEN TV, όπου ρωτήθηκε για την εμπειρία του στην ΕΡΤ. Το κομμάτι που ξεχωρίσαμε είναι εκείνο που αναφέρεται στην “αυταπάτη” που είχε πως “θα μπορούσε να βάλει τη δική του πινελιά, τουλάχιστον στον τομέα του πολιτισμού”, παρότι “η αντίληψη που έχουν οι κρατούντες για την ΕΡΤ είναι πως είναι ένα δικό τους μαγαζί”. Ομολογεί ότι “δεν τα κατάφερε” και ξεκαθαρίζει ότι “δε θα ξαναέμπλεκε” με τον οργανισμό, κρατώντας ως θετικό ότι γνώρισε σημαντικούς ανθρώπους με τους οποίους δυνάμει θα μπορούσε να δημιουργηθεί καλή δημόσια τηλεόραση.

Από την τοποθέτησή του ίσως διακρίνεται μια αίσθηση ότι “προσπάθησα, αλλά δε με άφησαν”, που ίσως δεν αναδεικνύει πλήρως το αναπόφευκτο της “αποτυχίας” του Τσακνή, αλλά και οποιουδήποτε άλλου, εξίσου καλών προθέσεων προσώπου σε μια θέση με εκ των προτέρων ασφυκτικά προδιαγεγραμμένα πλαίσια, εξαιτίας του ρόλου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στο αστικό πολιτικό σύστημα. Σαφώς όμως είναι θετικό ότι αναγνωρίζεται το μέγεθος των αυταπατών του, παραδοχή που – ενδεχομένως – παραπέμπει εμμέσως στις αντίστοιχες πολιτικές αυταπάτες των περασμένων ετών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: