Δημήτρης Κουτσούμπας – Κάντε την πραγματική διαφορά σε όλες τις κάλπες με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ

“Ένα ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ”, τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Κάλεσμα για την ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την εκδήλωση παρουσίασής του στο Novotel. Τόνισε πως για το κόμμα η αναμέτρηση αυτή δεν αντιμετωπίζεται μόνο ως πρόκριμα των βουλευτικών εκλογών, όπως κάνουν οι άλλες δυνάμεις, που παρά τις επιμέρους διαφορές, υποκλίνονται από κοινού στον ευρωενωσιακό μονόδρομο, “Αλλά τη βλέπουμε και ως μια μάχη που πρέπει να αποτυπώσει ένα ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, της φτώχειας, της αντίδρασης”.

Υπογράμμισε το κεντρικό σύνθημα του κόμματος σε αυτές τις ευρωεκλογές, που είναι “Ένα ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ”.

Απευθύνθηκε σε όλες τις ομάδες που υφίστανται στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες και τη νεολαία, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, σε όλους όσους “δεν πιστεύουν πια το παραμύθι για την ΕΕ ως το «απάνεμο λιμάνι» που δήθεν θα μας προστάτευε από κρίσεις και περιπέτειες.”

Αποδόμησε το αφήγημα της σοσιαλδημοκρατίας κυρίως, που εκφράζεται με το Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας, πως τάχα η ΕΕ ξεστράτισε από τις ιδρυτικές της αρχές και αξίες και αυτό μπορεί να διορθωθεί, συνδέοντας αυτή την κούφια φρασεολογία με τα όσα έλεγε ο Σύριζα “στις προηγούμενες ευρωεκλογές, τότε που δήθεν «η ελπίδα ερχόταν και η Ευρώπη άλλαζε. Και αντί γι’ αυτό, τα πράγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη πήγαν από το κακό στο χειρότερο.”

Ζήτησε από όσους αισθάνονται αριστεροί και προοδευτικοί να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, επειδή αγαναχτούν με αυτό το ξεδιάντροπο πλυντήριο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ.

Απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν τη χώρα μας, τον λαό μας, έξω από τη φυλακή της ΕΕ και της ΟΝΕ και αντιλαμβάνονται ότι η πραγματική απομόνωση υπάρχει όταν ένας λαός φυλακίζεται σε τέτοιες λυκοσυμμαχίες.

Αλλά και σε όσους μπορεί ακόμη να μην έχουν πειστεί για τη δυνατότητα και τη ρεαλιστικότητα αυτής της προοπτικής, όμως θέλουν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και καταδίκης.

 

Υπογράμμισε πως η ΕΕ δεν εξανθρωπίζεται, αφού “ήταν, είναι και θα είναι εχθρός των λαών.”

Προειδοποίησε πως τόσο η ΝΔ, όσο και ο Σύριζα θα συνεχίσουν την πολιτική των μνημονίων και των ματωμένων πλεονασμάτων, ακόμα και στη “μεταμνημονιακή” εποχή, αφού και οι δύο συμφωνούν στο ευρωενωσιακό ευαγγέλιο που ” δεν είναι τίποτε άλλο από τις επιταγές του κεφαλαίου για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, για να επικρατήσει των ανταγωνιστών του σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, άλλες αναδυόμενες οικονομίες με πολύ χαμηλούς μάλιστα εργατικούς μισθούς.”

«Μην ψάχνετε για διαφορές, αφήστε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα, ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ», είναι το βασικό μήνυμα αυτών εκλογών, αφού όπως υπενθύμισε ο γγ, το ΚΚΕ διαχρονικά αγωνίστηκε κατά της ΕΟΚ και μετέπειτα της ΕΕ. Απαρίθμησε τις αρνητικές συνέπειες της ένταξης σε αυτό τον αντιλαϊκό οργανισμό, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στο λεγόμενο “πυλώνα ασφάλειας” όπου η ΕΕ  “πραγματικά δείχνει το πιο βάρβαρο και εγκληματικό της πρόσωπο”.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει εμμέσως και την πολυσυζητημένη ένταξη του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του Σύριζα, λέγοντας πως “Μόνο τυχαία λοιπόν δεν είναι η στήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τμήματα του κεφαλαίου, που εκφράζεται ακόμη και με την άμεση συμμετοχή εκπροσώπων του στα ψηφοδέλτιά  του…”

Στάθηκε επίσης στην αρνητική συμβολή της ΕΕ στο προσφυγικό:

Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών – μελών είναι αυτή που οξύνει και το προσφυγικό πρόβλημα.

Που ξεριζώνει εκατομμύρια ανθρώπους από τις πατρίδες τους, εξαιτίας των πολέμων κι επεμβάσεων που η ΕΕ πρωτοστατεί.

Που οδηγεί στον εγκλωβισμό σε άθλιες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εξαθλίωσης.

Οι διακηρύξεις περί «αλληλεγγύης» είναι ψεύτικες, υποκριτικές.

Η στάση τους τροφοδοτεί ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις.

Η πολιτική αυτή οδήγησε σε 2.000 νεκρούς στη Μεσόγειο μόνο το 2018…

Σε απαράδεκτους φράκτες που έχουν υψώσει κυβερνήσεις της ΕΕ…

Στο μπλοκάρισμα καραβιών με μετανάστες, ακόμα και με μικρά παιδιά, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης – «hot spots», όπου στοιβάζονται οι πρόσφυγες, διπλά εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά…

Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του αντιδραστικού κανονισμού του Δουβλίνου, της απαράδεκτης Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

 

Αναφέρθηκε στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της Ευρωζώνης, που προαναγγέλλει νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, δημιουργώντας έδαφος νέων ανταγωνισμών και αποσχιστικών τάσεων, φυγόκεντρων δυνάμεων όπως το Brexit, αλλά και ενίσχυση του αστικού ευρωσκεπτικισμού. Οι προτάσεις αυτής της τάσης δεν μπορούν να οδηγήσουν σε φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ, αλλά όλες συγκλίνουν στην απαίτηση να κάνει συνεχώς ο λαός θυσίες, για να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Τόνισε πως λύση δεν είναι απλά μια αλλαγή νομίσματος, όσο ” συνεχίζουν να «βασιλεύουν» οι βάρβαροι νόμοι της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.”, αντίθετα λύση είναι η φιλολαϊκή διέξοδος, που θα ανοίξει και σε άλλους λαούς το δρόμο για την Ευρώπη του Σοσιαλισμού.

Έκανε εκτενή αναφορά και στα “προοδευτικά μέτωπα” του Σύριζα κι άλλων δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, που παίζουν στην πραγματικότητα το παιχνίδι της φασιστικής και ακροδεξιάς δημαγωγίας και δράσης.

Συνόψισε τους λόγους ενίσχυσης του ΚΚΕ στις κάλπες όλων των επερχόμενων αναμετρήσεων:

 

  • Γιατί, το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί, για να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα ακολουθήσει κάθε αστική κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης, αισιοδοξίας και μαχητικότητας σ’ όσους παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη.

 

  • Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής ένωσης της ΕΕ καθώς και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

 

  • Γιατί, το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα των συνόρων της περιοχής.

 

  • Γιατί μόνο το ΚΚΕ εναντιώνεται τόσο στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών όσο και στις εθνικιστικές φωνές που θεωρούν ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

 

  • Γιατί, μόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, διότι αντιπαλεύει το σύστημα που θρέφει και χρειάζεται το φασιστικό ρεύμα. Αντιπαλεύει και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν λαμβάνει ούτε καν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

 

  • Γιατί, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μέσα στην Ευρωβουλή, μέσα στους χώρους δουλειάς, σε άμεση επικοινωνία με μεγάλο αριθμό μαζικών οργανώσεων, αποκάλυψε και καταψήφισε όλα τα μέτρα που στρέφονταν κατά των εργαζομένων.

 

  • Γιατί, το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα τον λαό για το ρόλο της ΕΟΚ, της ΕΕ, της Ευρωζώνης και για τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που προωθούσαν τα ευρωενωσιακά και κυβερνητικά επιτελεία.

 

  • Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. Σημαίνει ΝΑΙ στην πρόοδο. ΝΑΙ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη του σοσιαλισμού.

 

Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους του ευρωψηφοδελτίου, τονίζοντας πως:

Είναι ψηφοδέλτιο μάχης, γεμάτο από αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, μαχητές και μαχήτριες, ο καθένας και η καθεμιά στον τομέα τους, αλλά και παρόντες και παρούσες στο πολιτικό, το  κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Άνθρωποι με οράματα, ιδανικά, προτάσεις και σκέψεις για το πώς θα ανοίξουμε για το λαό μας, την πατρίδα μας αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου το δρόμο προς ένα καλλίτερο, φωτεινό αύριο.

Γυναίκες και άντρες που χρόνια τώρα παλεύουν, είτε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είτε τις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, του κινήματος των αγροτών, στα μπλόκα του αγώνα, του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών, του γυναικείου κινήματος, του κινήματος της νεολαίας.

Επίσης, είναι προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, άνθρωποι που συμπαρατάσσονται σήμερα με το ΚΚΕ, προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους: Από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, ανένταχτοι της αριστεράς.

Ανάμεσά τους, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Το 24% των υποψηφίων είναι από 25 έως 39 χρονών.

Το 38% είναι από 40 έως 49 χρόνων.

Το 24% είναι από 50 έως 59 χρόνων. Και

Το 14% από 60 έως 70 χρόνων.

Ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα απέσπασε η αναφορά στον εν ενεργεία ευρωβουλευτή του κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, αλλά και στο Σωτήρη Ζαριανόπουλου, που φέτος δίνει τη μάχη για το Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: