Δημ. Κουτσούμπας από “Pfizer”: Στον 21ο αιώνα, της τεχνητής νοημοσύνης, πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

“Με τις γνώσεις σας, τις επιστημονικές σας γνώσεις, τις τεχνολογικές σας γνώσεις, προσφέρετε καινοτόμες υπηρεσίες, φτιάχνετε, δημιουργείτε, αναπτύσσετε καινοτόμα εργαλεία για την Υγεία, για το Φάρμακο. Και δυστυχώς δεν μπορεί να τα απολαύσει έτσι όπως θα έπρεπε ο ελληνικός λαός, συνολικότερα οι λαϊκές οικογένειες…”

Στα τελευταία τραγικά περιστατικά, όπου συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους λόγω της έλλειψης ασθενοφόρου ή προσωπικού για να το λειτουργήσει, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την σημερινή του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας «Pfizer».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε την αντίφαση που ζούμε, οι εργαζόμενοι να παράγουν καινοτόμα εργαλεία για την Υγεία και το Φάρμακο, αλλά την ίδια ώρα να μην υπάρχει ένα ασθενοφόρο να μεταφέρει τον ασθενή ή να λείπουν φάρμακα.

Παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

«Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά που σας συναντώ, τους εργαζόμενους εδώ σε αυτή την επιχείρηση. Ερχόμενοι εδώ στη Θεσσαλονίκη θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να επισκεφτούμε χώρους εργασίας όπως είναι η «Pfizer» και, μάλιστα, επιχειρήσεις σύγχρονες, καινοτόμες -φαίνεται και από την πρώτη ματιά άλλωστε. Αλλά κυρίως γιατί είναι ένας κρίσιμος τομέας αυτός της Υγείας, του Φαρμάκου, που απασχολεί τον λαό μας. Και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Κι εσείς συμβάλλετε γιατί πρωταρχικά είναι δική σας δουλειά αυτή, των ίδιων των εργαζομένων εδώ στον χώρο. Με τις γνώσεις σας, τις επιστημονικές σας γνώσεις, τις τεχνολογικές σας γνώσεις, προσφέρετε καινοτόμες υπηρεσίες, φτιάχνετε, δημιουργείτε, αναπτύσσετε καινοτόμα εργαλεία για την Υγεία, για το Φάρμακο. Και δυστυχώς δεν μπορεί να τα απολαύσει έτσι όπως θα έπρεπε ο ελληνικός λαός, συνολικότερα οι λαϊκές οικογένειες, γιατί ακριβώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Συναντάμε και ελλείψεις σε φάρμακα, ψάχνουν γονείς να βρουν φάρμακα για τα παιδιά τους, τρέχουν από δω κι από κει στα φαρμακεία. Λείπουν πάρα πολλοί γιατροί, λείπουν νοσηλευτές. Και βεβαίως θεωρούμε ότι έχουν ευθύνη κυβερνήσεις διαχρονικά μέχρι σήμερα που δεν έλυσαν τέτοια ζητήματα.

Με τη μεγάλη τραγωδία που ζήσαμε με την πανδημία, λέγαμε μήπως τέλος πάντων γίνει η αφορμή να παρθούν κάποια μέτρα, να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές, τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία και λοιπά, με γιατρούς, με άλλες υποδομές. Παρ’ όλα αυτά είμαστε πάρα πολύ πίσω με αποτέλεσμα να θρηνούμε, όπως είδατε και πρόσφατα, θύματα συνανθρώπους μας. Την 60χρονη γυναίκα στην Κω, επειδή παρότι υπήρχε ασθενοφόρο δεν υπήρχε διασώστης, οδηγός να κινήσει το ασθενοφόρο. Στη Νέα Μακρη τη 19χρονη έγκυο που χάθηκε η ζωή και αυτής και του παιδιού της γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Και μια σειρά τέτοια ζητήματα.

Βλέπετε την αντίφαση, στον 21ο αιώνα που ζούμε, που υπάρχει μεγάλη τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση, νέο κύμα, τεχνητή νοημοσύνη, που πλέον τα έχουμε ζήσει όλα, τα βλέπουμε όλα και θα δούμε και άλλα στο μέλλον. Και δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτό το απλό ζήτημα. Ένα ασθενοφόρο να μεταφέρει τον ασθενή, το φάρμακο να μην είναι εμπόρευμα αλλά να είναι για όλους φθηνό, προσβάσιμο και επαρκές για όλο τον πληθυσμό».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: