Δικαστική δίωξη μετά από μήνυση αξιωματικού σε βάρος του Δικτύου “Σπάρτακος”

Μάλιστα, φαίνεται πως η αστική δικαιοσύνη δείχνει ιδιαίτερη σπουδή για την εκδίκαση της υπόθεσης και δη σε συνθήκες εξοντωτικές για τον κατηγορούμενο.

Τη δικαστική δίωξη του με βάση ανυπόστατες κατηγορίες καταγγέλλει ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος από το Δίκτυο «Σπάρτακος». Η κατηγορία που τον βαρύνει, όπως και συνολικά την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είναι η «συκοφαντική δυσφήμηση», και δη «κατ’ εξακολούθηση», εξαιτίας αναρτήσεων της οργάνωσης σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες σε δυο στρατόπεδα, το 2014 και το 2018. Κατά τα φαινόμενα, σε αμφότερα τα στρατόπεδα ο διοικητής ήταν ο ίδιος, ο οποίος τώρα, όπως καταγγέλλει ο Ν. Χαραλαμπόπουλος ντύνεται το μανδύα του κατηγόρου, υποβάλλοντας μήνυση σε όσους ξεσκέπασαν τα τεκταινόμενα εκεί, αντί να λογοδοτήσει ο ίδιος για τα όσα δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με τα στρατόπεδα που διοικούσε.

Μάλιστα, φαίνεται πως η αστική δικαιοσύνη δείχνει ιδιαίτερη σπουδή για την εκδίκαση της υπόθεσης και δη σε συνθήκες εξοντωτικές για τον κατηγορούμενο. Σε χρόνο ρεκόρ εκδόθηκε κλητήριο θέσπισμα για δίκη στην Αλεξανδρούπολη, ενώ σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ίδιος, δεν του δόθηκε η δυνατότητα απολογίας ως κατηγορούμενου. Μάλιστα, ο Ν. Χαραλαμπόπουλος διώκεται ως «διαχειριστής», με μοναδικό στοιχείο ότι μέχρι πρότινος εμφανιζόταν τυπικά ως κάτοχος του τηλεφώνου «επικοινωνίας» της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Οι προσπάθειες καταστολής σε βάρος της δράσης της Επιτροπής, δεν αποτελούν καινούργιο φαινόμενο, με διάφορες μορφές, από ανώνυμες καταγγελίες, ως επώνυμες «προειδοποιήσεις» και μηνύσεις.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες που μπορεί να έχει κανείς με το Δίκτυο «Σπάρτακος» και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, είναι σημαντικό να αναδειχθεί αυτό το κρούσμα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, ιδιαίτερα σε ένα πεδίο όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπου οι ιθύνοντες επιδιώκουν εναγωνίως τη σιγή νεκροταφείου των στρατευμένων τόσο σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά τους, όσο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: