Δεν υπάρχει ΣΩΤΗ-ρία: Αθώα η Σώτη Τριανταφύλλου για παραβίαση του αντιρατσιστικού

Αθωώθηκε η γνωστή και μη εξαιρετέα Σώτη Τριανταφύλλου για αντιϊσλαμικό κείμενο με αφορμή το Μπατακλάν, καθώς σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας εξέφρασε “Απόψεις που πέρασαν από το μυαλό όλων μας”.

Μέρα χαράς για τους εγχώριους Κατά Φαντασίαν Φιλελέ, που εν πολλοίς εντάσσονται πλέον σε διάφορες διαβαθμίσεις του φασίστα με πολιτικά, μετά την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου της Αθήνας να αθωώσει τη γνωστή μαχήτρια κατά του “αριστερού μιζεραμπιλισμού” και συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου. Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν εκείνη της παραβίασης του αντιρατσιστικού νόμου, με αφορμή ένα κείμενό της το 2015 μετά την επίθεση τζιχαντιστών στο Μπατακλάν.

Η ίδια η αθώωση μπορεί να μην προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, δεδομένου ότι ακόμα κι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, για το κραυγαλέα αντισημιτικό “Εβραίοι όλη η αλήθεια”, είχε τελικά απαλλαγεί οριστικά με απόφαση του Αρείου Πάγου από τις κατηγορίες. Επίσης, πάνε μόνο λίγες εβδομάδες από τότε που ο μητροπολίτης-κολλητός της ΧΑ- Αμβρόσιος αθωώθηκε για βαθιά χριστιανικό κείμενό του που αποκαλούσε τους ομοφυλόφιλους αποβράσματα, ψυχοπαθείς και εκτρώματα, καλώντας τους καλούς πιστούς να τους φτύνουν όπου τους βρουν.

Κανείς δεν περιμένει ασφαλώς ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία να αντιμετωπιστούν απλά και μόνο με νόμους, όσο κι αν είναι στοιχειώδες έστω και για συμβολικούς λόγους να υπάρχουν. Το ίδιο το αστικό κοινωνικοπολιτικό σύστημα, ακόμα και στην πιο δημοκρατική του έκφανση, είναι εκείνο που από τη μια καμώνεται τον πολέμιο του ρατσισμού, κι από την άλλη δημιουργεί τις προϋποθέσεις στις οποίες το φαινόμενο ανθίζει, φροντίζοντας μάλιστα ανάλογα και με τη συγκυρία, να το ανέχεται, αφήνοντάς το ατιμώρητο.

Εκείνο που ξεχωρίζει στην περίπτωση της πρώην θαμώνα της αλήστου μνήμης “Ανατροπής” του Πρετεντέρη, είναι η κυνική ειλικρίνεια στο σκεπτικό της εισαγγελέως της έδρας, Μαγδαληνής Καλπακίδου, το οποίο δεν έχουμε παρά να εικάσουμε ότι υιοθέτησε η πρόεδρος Ευσταθία Αναστασοπούλου που την αθώωσε, ότι δηλαδή οι ιδέες της Τριανταφύλλου: ” Εκφράζουν τις απόψεις  που πέρασαν από το μυαλό όλων μας, μετά την επίθεση στο Μπατακλάν.” Ας δούμε λοιπόν μερικές από αυτές οι απόψεις, που κι αν ακόμα για κάποιο μυστήριο λόγου δεν πέρασαν από το μυαλό σας τότε, πλέον έχετε την εισαγγελική προτροπή και δικαστική νομιμοποίηση, όχι μόνο να τις σκέφτεστε, αλλά και να τις διατυμπανίζετε δημόσια (υπογραμμίσεις δικές μας):

“Το ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία σαν τις άλλες, αγαπητοί συμπολίτες είναι πολιτικό πρόγραμμα, είναι ιδεολογία εκβαρβαρισμού.”

“Οι φοβισμένοι και οκνηροί υπάλληλοι της γαλλικής γραφειοκρατίας πασχίζουν να μην εξερεθίσουν τον μουσουλμανικό πληθυσμό που τρώει και πίνει με κρατικές παροχές παραβιάζοντας τους νόμους της γαλλικής δημοκρατίας.

“Το πρόβλημα πάντως, σύμφωνα με τους Γάλλους σοσιαλιστές, είναι η άνοδος της ισλαμοφοβίας, ενός φυσικού και αυτονόητου αντανακλαστικού

Και το πιο αγαπησιάρικο απ’όλα:

“Όμως, θα επιμείνω: όπως έλεγε ο Μάρκο Πόλο, «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι» (υπογράμμιση πρωτοτύπου, σ.σ) Πολύ λίγα έχουν αλλάξει στο ισλάμ από τον ύστερο Μεσαίωνα. Σήμερα, μετριοπαθείς μουσουλμάνοι είναι μόνον οι εκκοσμικευμένοι, τουτέστιν όσοι έχουν εγκαταλείψει την ισλαμική τους ανατροφή – όπως έχουν κάνει πολλοί χριστιανοί στη Δύση. Περιμένω λοιπόν να κατεβούν στους δρόμους όλοι οι καλοί άνθρωποι της Ανατολής και να στηρίξουν τη δυτική δημοκρατία που τους προστατεύει και τους ταΐζει: αν δεν το κάνουν ή αν το κάνουν με μισή καρδιά θα επιβεβαιωθεί η υποψία της ρητής, υπόρρητης ή διφορούμενης στήριξης στον ισλαμοφασισμό.”

Μετά από αυτό, κάθε μουσουλμάνος στην Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται βέβαιος ότι θα βρει το δίκιο του στα ελληνικά δικαστήρια, όπως εξάλλου έχει γίνει και αμέτρητες φορές στο παρελθόν. Συνοψίζοντας λοιπόν, βάσει δεδικασμένων τα τελευταία λίγα χρόνια, είναι απολύτως νόμιμο να θεωρείς τους Εβραίους μάστιγα για την ανθρωπότητα, να προτρέπεις περίπου σε λιντσάρισμα ομοφυλοφίλων και να αντιμετωπίζεις τους μουσουλμάνους ως βάρβαρους χαραμοφάηδες έτοιμους να σου κόψουν το κεφάλι ή να στο κρατήσουν όταν το κόβει ομόθρησκός τους. Μην τυχόν και σου μπουν όμως τίποτε περίεργες ιδέες και αποκαλέσεις κανέναν φασίστα με τ’όνομά του, γιατί η τυφλή δικαιοσύνη καραδοκεί, όπως απέδειξε και η πρόσφατη καταδίκη του Σωτήρη Ζαριανόπουλου. Τι πιο τιμητικό από το να σε καταδικάζουν αυτοί που κουβαλάνε τα ίδια μυαλά κι υπηρετούν το ίδιο σύστημα με όσους αθωώνουν Σώτηδες;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: