«Δεν γίναμε ξαφνικά όλοι μπολσεβίκοι»!

Τους έπεσε βαριά η μεγάλη εκλογική επιτυχία του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ψάχνουν τρόπους να τη διαβάλουν και να τη μειώσουν με αλχημείες και αναλύσεις της χωματερής… Λένε για παράδειγμα ότι στον β’ γύρο η θέση για άκυρο ή λευκό «δεν περπάτησε»…

Τη μεγάλη εκλογική επιτυχία του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν μπορεί να την προσπεράσει κανείς, κι ας …γκαρίζει η Βούλτεψη ότι «δεν γίναμε ξαφνικά όλοι μπολσεβίκοι». Επειδή όμως τους έπεσε βαρύ, ψάχνουν τρόπους να τη διαβάλουν και να τη μειώσουν. Λένε για παράδειγμα ότι στον β’ γύρο η θέση για άκυρο ή λευκό «δεν περπάτησε».

Είναι να θαυμάζει κανείς τη …διεισδυτικότητα τέτοιων καφενειακών αναλύσεων, που ξεχωρίσουν με μια ματιά τι έκαναν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ μέσα στο «δάσος» της αποχής που εκτοξεύτηκε και της τεράστιας κινητικότητας μεταξύ των ψηφοφόρων των αστικών κομμάτων.

Για παράδειγμα, ο Αγοραστός στη Θεσσαλία χάνει περίπου 50.000 ψήφους από τον α’ στον β’ γύρο και ο Κουρέτας των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κερδίζει περίπου 23.000, με την αποχή στο 60%, από 41% στον α’ γύρο, ενώ ο Δούκας εκλέγεται στον δήμο Αθηναίων με τη συμμετοχή να φτάνει στο 27%. Από πουθενά δεν προκύπτει λοιπόν το συμπέρασμα της …Πυθίας.

Το άλλο που ακούγεται από την ανάποδη (ούτε σ’ αυτό δεν μπορούν να συγχρονιστούν τα επιτελεία τους…) είναι ότι το ΚΚΕ «συνεχίζει στον μοναχικό του δρόμο», επειδή δεν ψήφισε τους κοινούς υποψηφίους των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ!

Με 10% στις Περιφέρειες, 481.000 ψήφους, περίπου 110.000 πάνω από όσες το 2019 και 80.000 πάνω απ’ ό,τι στις βουλευτικές του Ιούνη, με πάνω από 20.000 συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τελικά με έξι δήμους κερδισμένους, δεν το λες και …φυσιολογικό να καταλογίζουν στο ΚΚΕ «μοναχική πορεία».

Μάλλον το αντίθετο επιβεβαιώνεται και εδώ, γι’ αυτό βγάζουν το άχτι τους, με αλχημείες και αναλύσεις της χωματερής.

 

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: