«Αθήνα ερχόμαστε!» | Όλοι αύριο στο Σύνταγμα! Αγωνιστική υποδοχή των αγροτών από Σωματεία και φορείς της Αττικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοι οι δρόμοι αύριο οδηγούν στο Σύνταγμα. Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών που παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά τους, που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Όλοι οι δρόμοι αύριο οδηγούν στο Σύνταγμα. Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών που παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά τους, που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Η κάθοδος με τρακτέρ έχει ήδη ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη θα αναχωρήσουν με λεωφορεία και αυτοκίνητα, ώστε όλοι μαζί να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στην Αθήνα.

Η προσυγκέντρωση των αγροτών θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Παράλληλα αύριο αγρότες της Βόρειας Ελλάδας θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς τελωνείων.

Εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά

Μαζί με τους αγρότες θα διαδηλώσουν εργαζόμενοι, φοιτητές και μαζικοί φορείς της Αττικής.

«Οι εργαζόμενοι θα είμαστε εκεί! Ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες είναι δίκαιος!» τονίζουν στο κάλεσμά τους Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

«Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα κερδίσουμε και εμείς οι εργαζόμενοι. Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια. Γιατί είναι αυτοί που αγοράζουν τσάμπα και βερεσέ τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι! Γιατί είναι αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα. Αυτοί είναι οι κοινοί αντίπαλοι των εργαζομένων και αγροτών», σημειώνουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν η Ομοσπονδία Γυναικών ΕλλάδαςΦοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής κ.ά.

Στις 5.30 μ.μ. οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις – σημεία υποδοχής των αγροτών από τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αττικής για το αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχουν οριστεί στις 5.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και την Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από «REX»): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και Σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης.

Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο συλλαλητήριο καλούν ακόμα:

Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών – Αγροτών Λαϊκών Αγορών, Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών, Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ, Σωματείο Εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, κ.α., Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας

Για την υποδοχή των αγροτών θα αναχωρήσει πούλμαν στις 5 μ.μ. από το Δημοτικό Πάρκινγκ Ελευσίνας.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: