Αστυνομική παρέμβαση κατά μαθητών που διεκδικούσαν μέτρα προστασίας από την πανδημία στη Δράμα

Την ωμή αυτή επιχείρηση φίμωσης των διαμαρτυριών καταγγέλλει η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ.

Την ώρα που τα σχολεία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αθωράκιστα έναντι της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊου, κι ενώ κυβέρνηση και τα φίλια ΜΜΕ προσπαθούν να τσουβαλιάσουν τους μαθητές που ζητούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των σχολικών μονάδων με ψεκασμένους και αρνητές του ιού και της μάσκας, δε λείπει και η γνώριμη από παλιότερες μαθητικές κινητοποιήσεις καταστολή.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, βρέθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής η αστυνομία σε μια σειρά Γυμνάσια και Λύκεια του νομού της Δράμας η αστυνομία για να παρεμποδίσει τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Την ωμή αυτή επιχείρηση φίμωσης των διαμαρτυριών καταγγέλλει η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της πως: “η παρέμβαση του εισαγγελέα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις ρίχνει λάδι στη φωτιά και εξυπηρετεί την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση να ταυτίσει προβοκατόρικα τα δίκαια μαθητικά αιτήματα με τους λεγόμενους “αρνητές της μάσκας”.

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο, να χτυπήσει κάθε εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας που εναντιώνεται στην πολιτική της.

Καλούμε τους μαθητές να μην σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε καμιά προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα των σχολείων, που είναι αυτά που ”υποκινούν” τους αγώνες των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: