Αποφυλακίζεται ο Ν. Ρωμανός – Ακονίζουν τα νύχια τους τα δικομματικά όρνεα

Μην απορήσετε καθόλου αν τις επόμενες ημέρες ακούσουμε υστερικές κραυγές τρομολαγνείας από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που η ροζ κυβέρνηση θα τονώνει το “δικαιωματικό” της προφίλ και θα προσπαθεί να αξιοποιήσει εκλογικά αυτήν την απόφαση.

Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθήνας δέχεται το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής του κρατούμενου κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του και μειώνει τη μία ποινή που του είχε επιβληθεί από 18 σε 14 χρόνια κάθειρξης για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Ρωμανός μετράει αντίστροφα για την αποφυλάκισή του, το αμέσως προσεχές διάστημα και θα είναι σε θέση να συνεχίσει κανονικά τη ζωή και τις σπουδές του, τις οποίες είχε ξεκινήσει στη φυλακή, ζητώντας και πετυχαίνοντας με τον αγώνα του ως απεργός πείνας, να του δοθούν εκπαιδευτικές άδειες, όπως δικαιούνταν με βάση το νόμο.

Η απόφαση αυτή αξιοποιεί την αντίστοιχη απόφαση του Άρειου Πάγου, στον οποίο είχαν προσφύγει ο Ρωμανός και δύο συγκατηγορούμενοί του, στους οποίους επιβλήθηκαν βαριές ποινές με το σκεπτικό της ατομικής τρομοκρατίας, μολονότι είχε καταπέσει δικαστικά η κατηγορία για συμμετοχή τους στη δράση της οργάνωσης “Συνωμοσίες Πυρήνων της Φωτιάς”. Αν πάντως το ίδιο ελαφρυντικό είχε αναγνωριστεί στη δίκη του στο Εφετείο, ο Ρωμανός σήμερα θα ήταν ήδη ελεύθερος.

Πέρα όμως από την απόφαση αυτή καθαυτή και τη σημασία της, υπάρχει και το κομμάτι της μικροπολιτικής αξιοποίησης που είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου. Μην απορήσετε καθόλου αν τις επόμενες ημέρες ακούσουμε υστερικές κραυγές τρομολαγνείας από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που η ροζ κυβέρνηση θα τονώνει το “δικαιωματικό” της προφίλ και θα προσπαθεί να αξιοποιήσει εκλογικά αυτήν την απόφαση.

Θα δούμε και στην πράξη πόσοι θα είναι οι “λωτοφάγοι” ψηφοφόροι που θα ξεχάσουν πως μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση, επί της οποίας ο Ρωμανός οδηγήθηκε στα όρια το 16′, προχωρώντας σε απεργία πείνας, ή ότι ένα παρόμοιο ελαφρυντικό εφαρμόστηκε στην περίπτωση των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν. Κι ελπίζουμε ειλικρινά να διαψευστούμε…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: