Απελπιστική η κατάσταση στα χωριά της Καρδίτσας – Εκκλήσεις κατοίκων για άμεση βοήθεια – Τάσος Τσιαπλές: Να απεγκλωβιστούν τώρα οι κάτοικοι «πριν να είναι αργά»

Στoν Παλαμά και στα γύρω χωριά τα νερά έχουν φτάσει μέχρι τις στέγες των σπιτιών. Οι κάτοικοι παλεύουν μόνοι τους, βοηθώντας ο ένας τον άλλο, για να σωθούν. Το αστικό κράτος δεν υπάρχει πουθενά. Επιβεβαιώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι είναι ένα κράτος εχθρικό για τον λαό…

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τα χωριά της Καρδίτσας.

Οι κάτοικοι παλεύουν μόνοι τους, βοηθώντας ο ένας τον άλλο, για να σωθούν. Το αστικό κράτος δεν υπάρχει πουθενά. Επιβεβαιώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι είναι ένα κράτος εχθρικό για τον λαό…

Στην πόλη του Παλαμά και στα γύρω χωριά η κατάσταση είναι απελπιστική. Τα νερά έχουν φτάσει μέχρι τις στέγες των σπιτιών.

Οι κάτοικοι κάνουν δραματικές εκκλήσεις να έρθουν ελικόπτερα και βάρκες να τους απεγκλωβίσουν. Υπάρχουν ηλικιωμένοι, ασθενείς, μωρά που πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν. Δεν έχουν νερό, δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν φαγητό…

Παλαμάς, Βλοχός, Κουτσόχερο, Μεταμόρφωση και Ριζοβούνι έχουν πνιγεί από τα νερά και τις λάσπες…

Ένας ανήμπορος ηλικιωμένος μεταφέρεται μέσα σε κανό από τους συνανθρώπους του για να σωθεί.

Αυτά που βιώνει ο λαός μας αυτές τις μέρες, εν έτει 2023, είναι μια αθλιότητα. Αυτό το κράτος, οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές δεν μπορούν να προστατεύσουν τη ζωή του. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Αντιμετωπίζουν ως «κόστος» τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στα χωριά του κάμπου υπάρχουν αναφορές για σπίτια που κατέρρευσαν λόγω του όγκου του νερού. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι ξεκάθαρο τι έχει γίνει με τις οικογένειες που ήταν μέσα. Η ανησυχία είναι έκδηλη.

Κάτοικοι μεταφέρονται με βάρκες, ακόμα και φουσκωτά θαλάσσης…

Άλλοι έχουν ανέβει στις ταράτσες, άλλοι είναι εγκλωβισμένοι σε κτίρια των κοινοτήτων.

Υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Περίπου 200 κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στην Κυψέλη.

Τα χωριά του κάμπου έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Οι εγκλωβισμένοι ζητούν ελικόπτερα, κλιμάκια της ΕΜΑΚ και κάθε δυνατό μέσο για να καταφέρουν να φύγουν από τις περιοχές όπου βρίσκονται.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τ. Τσιαπλές: Να απεγκλωβιστούν τώρα οι κάτοικοι στον Παλαμά και τα γύρω χωριά «πριν να είναι αργά»

Να επέμβει τώρα ο μηχανισμός κράτους, περιφέρειας και δήμων, με εναέρια και αμφίβια μέσα, για την σωτηρία των εγκλωβισμένων στον Παλαμά και στα γύρω χωριά, πριν να είναι αργά, ζητά ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Παράλληλα, ζητά οι κάτοικοι να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους, να εξασφαλισθεί τροφή, νερό, ρουχισμός και ιατρική βοήθεια αλλά και να ανοίξει, με μηχανήματα, ο δρόμος Καρδίτσας – Σοφάδων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: