Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Κάηκαν σπίτια και καλλιέργειες – Άμεση ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης ζητά το ΚΚΕ

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης 8 οικισμών ενώ μήνυμα 112 εστάλη και στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, καλώντας τους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και με κλειστά παράθυρα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τους καπνούς.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αλεξανδρούπολη, και συγκεκριμένα στην περιοχή Μελίας – Πυλαίας Φερών και επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων προς την περιοχή της Τραϊανούπολης.

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών Νίψα, ΑετοχώριΠεύκαΛουτρόςΑγνάντιαΑριστηνόΔωρικό και Άνθεια, ενώ μήνυμα 112 εστάλη και στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, καλώντας τους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και με κλειστά παράθυρα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τους καπνούς.

Από τη φωτιά έχουν καεί σπίτια και καταστήματα, αγροτικές καλλιέργειες, έχουν κινδυνεύσει θερμοκήπια, κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, οι κάτοικοι μόνοι τους δίνουν τη μάχη για να σώσουν το βιος τους, με λάστιχα και ότι άλλα μέσα διαθέτουν. Σε κάποιες περιπτώσεις, το ΕΚΑΒ παρέλαβε και μετέφερε ηλικιωμένους που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας του πυκνού καπνού.

Ο κίνδυνος για ατύχημα μεγάλης έκτασης, με ανυπολόγιστες διαστάσεις, θεωρείται υπαρκτός καθώς στην περιοχή Αγνάντια, όπου μαίνεται η φωτιά, υπάρχει μια βιοτεχνία παρασκευής φυσιγγίων, ενώ στα δύο χιλιόμετρα Δυτικά βρίσκεται το βαλβιδοστάσιο του ΤΑΠ.

Στη μάχη που δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, επίσης δυνάμεις της αστυνομίας, εθελοντές πυροσβέστες, ενώ έχουν διατεθεί υδροφόρες και μηχανήματα έργου του στρατού και των Δήμων.

Κάτοικοι και πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι τα πτητικά μέσα είναι ελάχιστα καθώς βλέπουν να πετάνε δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στο μέτωπο της φωτιάς και συγκεκριμένα στο χωριό Αγνάντια, βρίσκεται αυτή την ώρα κλιμάκιο της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Διονύσης Κλάδης με δήλωσή του καλεί «άμεσα να ενισχυθούν οι δυνάμεις. Να διατεθούν άμεσα όλες οι δυνάμεις, που απαιτούνται τα εναέρια και επίγεια μέσα, ώστε να ελεγχθεί άμεσα το μέτωπο της φωτιάς γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Υπάρχει φόβος για ατύχημα μεγάλης έκτασης».

Τηλεφωνική παρέμβαση στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια έκανε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Επισήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης και ζήτησε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, να διατεθούν επιπλέον δυνάμεις προκειμένου να ελεγχθεί η φωτιά και να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό της περιοχής.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: