“Αναπόφευκτες οι εκδηλώσεις αγάπης προς τον Μητσοτάκη!” – Ο Βορίδης πουλάει τρέλα για το κορονογεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία

Ο Μητσοτάκης τελικά έπεσε θύμα της αγάπης του λαού του για τον λαοπρόβλητο ηγέτη του, που συγκεντρώνει αυθόρμητα τα πλήθη γύρω του…

Ένα βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η πολυφωνία. Γιατί αν δε συντονίσει καλά τα στελέχη της με τους επαγγελματίες υπερασπιστές της -που είναι συχνά τα ίδια πρόσωπα- πέφτουν σε αντιφάσεις και μας αφήνουν με την απορία: Τελικά ο Μητσοτάκης είναι ο λαοπρόβλητος που όλοι οι Ικαριώτες ήθελαν να του εκφράσουν αυθόρμητα τη λατρεία τους; Ή μήπως αυτός που προκαλεί καθαρό και ανόθευτο μίσος στο 70% των κατοίκων του νησιού; Και τέλος πάντων, έδωσε λάθος εικόνα ο πρωθυπουργός ή όλα ήταν καλώς καμωμένα και… “αναπόφευκτα”;

Με “αίσθημα βαθιάς αυτοκριτικής”, τα κυβερνητικά εξαπτέρυγα βγήκαν παγανιά για να διαχειριστούν επικοινωνιακά το κορονογεύμα του Μητσοτάκη και της κουστωδίας του, περνώντας στην αντεπίθεση.

Ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο φιλόξενο γήπεδο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε βασικά πως το γεύμα αυτό ήταν αποτέλεσμα του σεβασμού και της αυθόρμητης αγάπης προς έναν πρωθυπουργό τέτοιας εμβέλειας και διαμετρήματος, που ήταν αναπόφευκτο να εκδηλωθεί, όσα μέτρα και αν ληφθούν.

«Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -τι να κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός-, θα υπάρχουνε αναπόφευκτα, ό, τι μέτρα και να πάρεις, κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του.»

Ακόμα και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ σχολίασαν πως δεν πρόκειται για αυθόρμητη εκδήλωση αλλά γεύμα με τους συνεργάτες του, με τον Βορίδη να πετάει την μπάλα στην κερκίδα:

Είστε πάρα πολύ αυστηροί, όσοι ανεχτήκατε τις διαδηλώσεις με τα 2.000 άτομα! Ο Κ. Κουτσούμπας κατεβαίνει σε διαδηλώσεις (…) Κατεβήκανε, ήταν στις διαδηλώσεις, έλεγαν στη Βουλή πως είναι δικαίωμά τους και λένε πως είναι χούντα, γιατί δεν επιτρέπεται να γίνονται διαδηλώσεις…

“Τότε να καλέσω κι εγώ για γεύμα τους δικούς μου συνεργάτες”, είπε σατιρικά ένας δημοσιογράφος, με τον Βορίδη να αλλάζει τροπάριο και να λέει πως ο Μητσοτάκης δεν πήγε για αναψυχή, αλλά έκανε υπηρεσιακή επίσκεψη και ένα μικρό διάλειμμα από το βαρύ πρόγραμμά του…

Στη συνέχεια απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα στο ερώτημα αν ήταν λάθος ή όχι αυτή η κίνηση, αδειάζοντας πάνω στον ζήλο του ακόμα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που έκανε λόγο για “εσφαλμένη εικόνα”και “προσπάθεια να μη δημιουργηθεί ξανά”.

Κι ενώ ο Μάκης Βορίδης εξηγούσε πόσο αγαπητός και λαοπρόβλητος είναι ο Μητσοτάκης -ώστε η φρουρά του να αφήνει να μαζεύονται 20 και 30 άτομα για φαγητό- ο Θανάσης Μαυρίδης στο Liberal, αναλάμβανε το καθήκον να μας εξηγήσει το… καθαρό και ανόθευτο μίσος των αριστερών -που είναι το 70% του νησιού αθροιστικά, στις διάφορες εκδοχές της Αριστεράς- προς τον πρωθυπουργό.

Χρησιμοποίησε μάλιστα τα λεγόμενα του “φιλελεύθερου Αϊβαλιώτη” (της οικογένειας που έβγαλε το γνωστό, ακροδεξιό μπουμπούκι του ΛΑΟΣ), για να ασκήσει “σκληρή κριτική” στον Μητσοτάκη για τα “λάθη” του. Ότι αγωνιά για τα εμβόλια, ότι επισκέφτηκε ένα κόκκινο νησί που κάποιοι θεωρούν προνομιακό τους χώρο και ότι δεν έφαγε στη γωνία ένα σάντουιτς που θα του έφτιαχνε η Μαρέβα.

Το συμπέρασμα είναι πως ο λαοπρόβλητος Μητσοτάκης έπεσε θύμα της αγάπης του λαού του, που ήταν αδύνατο να μην εκδηλωθεί με τόσο αυθόρμητο τρόπο, ακόμα και στο κόκκινο κάστρο της Ικαρίας. Αυτό κάνει έξαλλους τους εχθρούς του, που τον μισούν, τον ζηλεύουν και τον συκοφαντούν. Αλλά στο τέλος, θα παραδεχτούν και αυτοί πως το μίσος είναι αντεστραμμένη αγάπη για τον μεγάλο ηγέτη μας.

Αγάπη παράξενη με μίσος δεμένη, που έλεγε και ο Κορκολής…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: