Αν η φαιδρότητα είχε πρόσωπο…

Ο λαός στον Βόλο και παντού, δεν έχει ανάγκη από δημάρχους – καρικατούρες, που υποδύονται τους …τροχονόμους την ώρα της καταστροφής, ούτε από «μοιρολογίστρες» μετά από αυτή…

Αν η φαιδρότητα είχε πρόσωπο, θα ήταν αυτό του δημάρχου Βόλου να περιφέρεται στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης και να «συμβουλεύει» τους οδηγούς να επιστρέψουν σπίτι τους, επειδή οσονούπω θα «σπάσουν» τα ποτάμια! Για όσους δεν αντιλήφθηκαν στο κινητό τους το «τρεχάτε να σωθείτε» του 112, ήρθε ο δήμαρχος να τους το πει και διά ζώσης, με τη συνοδεία κάμερας, για να διαφημίσει προεκλογικά ότι νοιάζεται τάχα για τους δημότες.

Οσο κι αν προσπαθούν όμως δήμαρχοι και περιφερειάρχες να ξεπλύνουν στα βροχόνερα τις ευθύνες τους για τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες που ζει ο λαός, δεν θα το καταφέρουν. Πού είναι τα αντιπλημμυρικά έργα στα ποτάμια, που κινδυνεύουν τώρα να «σπάσουν», ενώ είναι γνωστή και προβλέψιμη η ένταση των φαινομένων;

Μόλις χτες ο «Ριζοσπάστης» έγραφε ότι από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας απουσιάζουν τέτοια έργα, επειδή δεν έχουν ανταποδοτικότητα για το κεφάλαιο και γι’ αυτό δεν χρηματοδοτούνται. Οι δημοτικές αρχές, από την άλλη, όχι μόνο δεν συγκρούονται με αυτόν τον αντιλαϊκό σχεδιασμό, αλλά τον υλοποιούν «γκαζωμένα», προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων και σε βάρος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Ο λαός στον Βόλο και παντού, λοιπόν, δεν έχει ανάγκη από δημάρχους – καρικατούρες, που υποδύονται τους …τροχονόμους την ώρα της καταστροφής, ούτε από «μοιρολογίστρες» μετά από αυτή.

Αντίθετα, χρειάζεται δημάρχους, περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους δοκιμασμένους αγωνιστές, όπως είναι αυτοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που συγκρούονται με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, την πραγματική προστασία της ζωής και της περιουσίας από φυσικές απειλές και καταστροφές.

 

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: